VestiNetflix „gubi” i do 192 miliona dolara mesečno zbog pozajmljivanja naloga?

Netflix „gubi” i do 192 miliona dolara mesečno zbog pozajmljivanja naloga?

Netflix
Foto: Shutterstock, ilustracija

Internet stranica CordCutting.com u svojem izveštaju ističe kako Netflix zbog deljenja naloga gubi oko 192 miliona američkih dolara mesečno i oko 2,3 milijarde američkih dolara godišnje. Konkurentski servisi kao što su Amazon Prime Video i Hulu potencijalno imaju gubitke od 45 odnosno 40 miliona američkih dolara mesečno.

Milenijalci su uzrasna grupa korisnica koja najčešće pozajmljuje tuđi korisnički nalog kako bi pratila sadržaj dostupan na Netflixu i servisu Hulu. Generacija „baby boomera” pak najčešće pozajmljuje tuđi nalog kako bi pratila sadržaj dostupan na Amazon Prime Video servisu.

Što se tiče ušteda, Netflix nalog se u proseku pozajmljuje oko 26 meseci te računajući osnovni paket po ceni od 7,99 američkih dolara dolazimo do prosečne uštede od 207,74 američkih dolara. Amazon Prime Video se u proseku pozajmljuje oko 16 meseci te se dolazi do uštede od 143,84 američkih dolara.

U slučaju servisa Netflix i Amazon Prime Video pretplatu u većini slučajeva plaćaju roditelji ispitanika. Što se tiče ispitanika, njih 59,3% kupilo bi sopstvenu pretplatu ukoliko izgube trenutni pozajmljeni pristup Netflix-u.

Prema polu, svoju pretplatu bi u tom slučaju kupilo 73,6% žena, a žene su i korisnici koji na Netflix-u provedu u proseku oko 509 sati godišnje (oko 50 sati više od muškaraca).

 

Izvor:itvesti.info

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,254PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub