ВестиNetflix „губи” и до 192 милиона долара месечно због позајмљивања налога?

Netflix „губи” и до 192 милиона долара месечно због позајмљивања налога?

Netflix
Фото: Shutterstock, илустрација

Интернет страница CordCutting.com у својем извештају истиче како Netflix због дељења налога губи око 192 милиона америчких долара месечно и око 2,3 милијарде америчких долара годишње. Kонкурентски сервиси као што су Amazon Prime Video и Hulu потенцијално имају губитке од 45 односно 40 милиона америчких долара месечно.

Миленијалци су узрасна група корисница која најчешће позајмљује туђи кориснички налог како би пратила садржај доступан на Netflixu и сервису Hulu. Генерација „baby boomera” пак најчешће позајмљује туђи налог како би пратила садржај доступан на Amazon Prime Video сервису.

Што се тиче уштеда, Netflix налог се у просеку позајмљује око 26 месеци те рачунајући основни пакет по цени од 7,99 америчких долара долазимо до просечне уштеде од 207,74 америчких долара. Amazon Prime Video се у просеку позајмљује око 16 месеци те се долази до уштеде од 143,84 америчких долара.

У случају сервиса Netflix и Amazon Prime Video претплату у већини случајева плаћају родитељи испитаника. Што се тиче испитаника, њих 59,3% купило би сопствену претплату уколико изгубе тренутни позајмљени приступ Netflix-у.

Према полу, своју претплату би у том случају купило 73,6% жена, а жене су и корисници који на Netflix-у проведу у просеку око 509 сати годишње (око 50 сати више од мушкараца).

 

Извор: itvesti.info

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,352ПратилацаЛајкуј
4,211ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб