ВестиНичић: Апелујем на разумне људе да се уздрже и не наседају, а...

Ничић: Апелујем на разумне људе да се уздрже и не наседају, а посебно не одговарају насиљем на насиље!

Члан председништва СНС и градоначелник Зајечара Бошко Ничић: Саопштење

Члан Председништва СНС и градоначелник Зајечара Бошко Ничић издао је саопштење у коме најоштрије осуђује насилне протесте који се већ два дана дешавају на улицама највећих градова Србије.

Саопштење преносимо у целости:

„Као неко ко је већ тридесетак година у политици, и у власти и у опозицији, згрожен сам сценама хулиганства и насиљем које, већ два дана, гледам на улицама наших највећих градова.

Био сам организатор и ‘вођа’, у претекле три деценије, бројних протеста не дозвољавајући никада и никоме, ко је желео са мном, да насилно упада у институције, физички се обрачунава са полицијом или било којим политичким неистомишљеником.

Вођен том идејом, убеђен да је Србија земља разумних, поштених и часних људи, а не криминалаца, хулигана и фашистичких ‘осветника’, желим да као човек и политичар позовем огромну већину разумних људи у нашој земљи да, пре свега игнорисањем хулигана, стану на пут овом злу које покушава насиљем да се дочепа власти.

Пропустивши прилику да на демократским изборима изађу и покажу своју снагу, а дебело материјално и логистички подупрети са стране, користећи даноноћну и исцрпљујућу борбу државе са пошасти вируса COVID-19, сада огољеним насиљем покушавају да спроведу сценарио насилног преузимања власти.

Терором над свима који не мисле као они, ове разуларене хорде насрћу не само на институције, објекте и безбедоносне снаге државе већ на саме темеље демократије у нашој земљи.

Циљ им је, иако то многи не виде, али обични грађани добро осећају и разумеју, да за интересе оних који их финансирају и логистички опремају, ослабе преговарачке позиције Србије и председника Вучића пред све оно што нас ових дана и у будућности очекује.

Време је да разумни људи, млади, очеви, мајке, деке и баке, зарад своје деце и будућности ове наше Србије, одлучно али ненасилно, кажу не хулиганству, насилништву увијеном у обланде борбе за ‘људска права и голу егзистенцију’ и безумном дивљању исфрустрираних политичких патуљака који су око себе окупили најекстремније навијачке хорде, нарко дилере и преступнике.

Као отац, а ускоро и деда, апелујем на оне људе, пре свега младе, да своје понекад и оправдано незадовољство, усмере на заједничко решавање проблема у друштву разговором и радом, а не придруживањем онима којима до њих уопште није стало већ до тога да, насиљем и користећи их као ‘топовско месо’, заседну у фотеље и наставе, уз помоћ иностраних ментора, черупање Србије!

Сада, када смо дигли главу и постајемо економски и војни лидер у региону, они којима то не одговара пробудили су своје ‘спаваче’ и натерали их да покушају да нам од земље направе ‘ратну зону’.

Нереди и мучне сцене на улицама градова Србије, што смо у прилично смешном издању имали прилику да видимо синоћ и у Зајечару, имају само један циљ – обрукати и ослабити Србију пред светом.

По стоти пут понављам да сам и сам присталица тога да сваки грађанин, у складу са законом, има права на исказивање незадовољства, али да нико нема права да каменицама, ‘молотовљевим коктелима’, моткама, бакљама… насрће на установе, државне органе и угрожава институције државе и личну безбедност било кога.

Понајмање права да нам држе лекције о демократији и вођењу државе имају они којима газде седе у страним амбасадама и, уз часицу вискија, коњака или вотке, диригују њихове потезе.

Лично мени је добро познат сценарио који спроводе али, као директном актеру тога, тада релативно младом човеку, познате су ми и погубне последице таквог сценарија.

Зато и апелујем на разумне људе да се уздрже и не наседају, а посебно не одговарају, насиљем на насиље, али и да не дозволе да им хулигани у будућности ‘кроје судбину’.

Наша земља је, у наредном периоду, пред великим изазовима борбе за наше Косово, за очување економске стабилности, али и за очување здравља и живота њених грађана.

Наша Србија ће, као и много пута у историји, победити, а марионете страних газда оголити и показати своје право лице, које већ два дана видимо на улицама неких градова у њој.

Дајући пуну подршку напорима председника Вучића да у преговорима, које данас започиње, очува суверенитет и економску снагу Србије, са поносом, на крају могу рећи само једно, ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!

Србија храбрих, радних и поштених људи а не Србија рушилачких хорди и Љотићевских и фашистичких следбеника!”

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб