Timočka KrajinaBorNova auto čistilica JKP „3. oktobar” u Boru puštena u rad

Nova auto čistilica JKP „3. oktobar” u Boru puštena u rad

Nova auto čistilica JKP „3. oktobar” u Boru puštena u rad
Foto: Grad Bor / Timočka

Auto čistilica koju je nedavno grad kupio za potrebe JKP „3. oktobar” juče je po prvi put izašla na ulice Bora.

Ovo je osma mašina koja je ove godine kupljena sredstvima iz budžeta grada Bora, a za obnavljanje voznog parka ovog preduzeća izdvojeno je blizu milion evra. Nabavkom novih radnih mašina za ovo komunalno preduzeće podići će se nivo i kvalitet usluga, a grad će biti čistiji i uredniji, rekao je gradonačelnik Bora prilikom obilaska čistilice na terenu.

„Zanovili smo vozni park Javno komunalnih preduzeća i sada je zadatak rukovodioca da kapacitete i usluge podignu na mnogo viši nivo. Od usluga izvoženja smeća pranja ulica, košenja trave, skupljanja lišća što je sada aktuelno, da to zaista bude kako i treba da bude u gradu Boru koji je jedan od najrazvijenijih gradova u Srbiji”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Naredne godine nastaviće se kupovina radnih mašina, dodao je gradonačelnik koji je naglasio da mašine ostaju u vlasništvu grada, a da se daju na korišćenje javno komunalnim preduzećima. Cilj je podići cenu rada i prihode preduzeća, a samim tim i zarade kako bi radnici ostali da rade u tim preduzećima, gde će imati i dobre uslove rada i zaradu.

„Počev od današnjeg dana JKP ’3. oktobar’ registrovalo je najsavremeniju čistilicu, mislim da takvih čistilica nema u Srbiji. Zanovljavanjem voznog parka podići ćemo maksimalno nivo održavanja komunalne infrastrukture u gradu”, rekao je Radmilo Guševac, direktor JKP „3. oktobar”.

Nova auto čistilica ima tovarni prostor zapremine pet tona za utovar smeća koje pokupi na ulici, usisivač koji služi za skupljanje lišća i sistem četki koje čiste i uklanjaju smeće sa kolovoza, s obzirom da auto čistilica ima i prskalice sa prednje i zadnje strane moći će da obavlja i pranje ulica.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub