Тимочка КрајинаБорНова ауто чистилица ЈКП „3. октобар” у Бору пуштена у рад

Нова ауто чистилица ЈКП „3. октобар” у Бору пуштена у рад

Нова ауто чистилица ЈКП „3. октобар” у Бору пуштена у рад
Фото: Град Бор / Тимочка

Ауто чистилица коју је недавно град купио за потребе ЈКП „3. октобар” јуче је по први пут изашла на улице Бора.

Ово је осма машина која је ове године купљена средствима из буџета града Бора, а за обнављање возног парка овог предузећа издвојено је близу милион евра. Набавком нових радних машина за ово комунално предузеће подићи ће се ниво и квалитет услуга, а град ће бити чистији и уреднији, рекао је градоначелник Бора приликом обиласка чистилице на терену.

„Зановили смо возни парк Јавно комуналних предузећа и сада је задатак руководиоца да капацитете и услуге подигну на много виши ниво. Од услуга извожења смећа прања улица, кошења траве, скупљања лишћа што је сада актуелно, да то заиста буде како и треба да буде у граду Бору који је један од најразвијенијих градова у Србији”, рекао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Наредне године наставиће се куповина радних машина, додао је градоначелник који је нагласио да машине остају у власништву града, а да се дају на коришћење јавно комуналним предузећима. Циљ је подићи цену рада и приходе предузећа, а самим тим и зараде како би радници остали да раде у тим предузећима, где ће имати и добре услове рада и зараду.

„Почев од данашњег дана ЈКП ’3. октобар’ регистровало је најсавременију чистилицу, мислим да таквих чистилица нема у Србији. Зановљавањем возног парка подићи ћемо максимално ниво одржавања комуналне инфраструктуре у граду”, рекао је Радмило Гушевац, директор ЈКП „3. октобар”.

Нова ауто чистилица има товарни простор запремине пет тона за утовар смећа које покупи на улици, усисивач који служи за скупљање лишћа и систем четки које чисте и уклањају смеће са коловоза, с обзиром да ауто чистилица има и прскалице са предње и задње стране моћи ће да обавља и прање улица.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,388ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб