Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 27. sednica Skupštine opštine Negotin
27. sednica Skupštine opštine Negotin

Održana 27. sednica Skupštine opštine Negotin

Danas je u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac”, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, održana 27. sednica SO Negotin kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin. Sednici su prisustvovali Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, Bogdan Gugić, zamenik predsednika i članovi Opštinskog veća.

Na početku sednice većinom glasova prisutnih odbornika za sekretara SO Negotin izabran je Ivan Veljković, master pravnik, doskorašnji pomoćnik predsednika u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja i investicija.

Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Negotin za period januar–jun 2020. godine usvojen je većinom glasova, kao i Odluka o prvoj izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Negotin za 2020.godine.

Odlukom o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Negotin za ovu godinu sredstva iz izvora 01 smanjena su u apsolutnom iznosu od 908.000 dinara i iznose 1.156.396.000 dinara i sredstva iz drugih izvora finansiranja su smanjena i iznose 300.071.000 dinara.

Sredstva planirana rebalansom budžeta za 2020. godinu iz svih izvora finansiranja iznose 1.456.467.000 dinara. Imajući u vidu da su se promenili uslovi u kojima se izvršava Odluka o budžetu za ovu godinu potrebno je doneti rebalans budžeta u cilju uravnoteženja prihoda i rashoda, rashoda i izdataka budžeta do kraja godine. Istovremeno je bilo potrebno u budžetu iskazati iznos prenetih sredstava iz prethodnog perioda, tj. neutrošenih sredstava.

Odbornici su usvojili i odluke o donošenju Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Negotin za 2020. godinu, usvajanju Izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem i mišljenjem ovlašćenog revizora Javnog preduzeća za komunalne delatnosti „Badnjevo” Negotin za 2019. godinu, kao i rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i rešenja o obrazovanju lokalnog saveta za bezbednost.

27. sednici Skupštine opštine Negotin prisustvovalo je 33 odbornika.

Možda će Vas zanimati

Negotin: Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i 100 godina od osnivanja OORVS Negotin

U Negotinu obeležen 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i 100 godina od osnivanja OORVS Negotin

Danas je, u centralnom gradskom parku u Negotinu, u organizaciji Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina …

Zaječar: Sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom

U Zaječaru održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara danas je održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica