Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Одржана 34. седница Скупштине града Зајечара
34. седница Скупштине града Зајечара
Фото: zajecar.info

Одржана 34. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је одржана 34. седница Скупштине града.

Усвојена је одлука о трећој измени и допуни буџета града Зајечара за 2019. годину.

Према речима Валентине Ђуричић, начелнице Одељења за буџет и финансије, буџет се умањује за 209 милиона и 818 хиљада динара, па укупно формирана средства буџета из свих извора износе 2.941.682.508,68 динара.

Такође, на седници је усвојена одлука о боравишној такси, одлука о приступању изради Плана детаљне регулације блока између улица Генерала Гамбете, Крфске, Пана Ђукића и Булевара доктора Зорана Ђинђића, одлука о постављању мањих монтажних објеката на јавним површинама, као и одлука о прибављању сеоских кућа са окућницом у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом.

Одборници су усвојили и одлуку о такси превозу путника и лимо сервису на територији града Зајечара. Како је наведено у образложењу, овом одлуком се врши усклађивање регулисања такси превоза на територији града Зајечара са одредбама Закона о превозу путника у друмском саобраћају. Тежња законодавца је да све јединице локалне самоуправе имају исте такси услове.

На седници је дата сагласност и на програм пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање” за наредну годину, као и на посебан програм коришћења субвенција из буџета града за наредну годину.

Усвојен је програм пословања и правилник рада Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и надзор „Урбанизам и изградња” за наредну годину, као и на посебан програм коришћења средстава из буџета града Зајечара по основу субвенција том јавном предузећу. Такође, одборници су били сагласни и око програма пословања за наредну годину јавних предузећа „Водовод”, „Зајечарпаркинг”, „Хигијена”, Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар”, као и Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”.

Одборници су усвојили и одлуку о приступању изради Локалног акционог плана за унапређивање положаја жена и родне равноправности града Зајечара, као и решења о разрешењу директора Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак” и именовању вршиоца дужности те установе.

Досадашња директорка „Облутка” Ана Петковић разрешена је функције због истека мандата, те је решењем о именовању поново изабрана за вршиоца дужности те Установе на период од годину дана. Такође, данас су усвојена решења о разрешењу и именовану чланова школских одбора основних школа „Хајдук Вељко”, „Десанка Максимовић”, „Ђура Јакшић” и „Владислав Петковић Дис” у Грљану.

Можда ће Вас занимати

Нађа Цветковић — ТК „АС Тимок” Зајечар — „ОП Беле Паланке”

Бисер са Попове плаже: Нађа Цветковић „АС Тимок” шампионка „ОП Беле Паланке”

Мала, талентована тенисерка, из плејаде одличних такмичара школе тениса „АС Тимок” Зајечар, са Попове плаже, …

Град Зајечар

Још један леп септембарски дан, највиша дневна температура до 28 степени

У Србији ујутро свеже, понегде по котлинама и висоравнима краткотрајна магла. У току дана претежно …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница