Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 34. sednica Skupštine grada Zaječara
34. sednica Skupštine grada Zaječara
Foto: zajecar.info

Održana 34. sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je održana 34. sednica Skupštine grada.

Usvojena je odluka o trećoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2019. godinu.

Prema rečima Valentine Đuričić, načelnice Odeljenja za budžet i finansije, budžet se umanjuje za 209 miliona i 818 hiljada dinara, pa ukupno formirana sredstva budžeta iz svih izvora iznose 2.941.682.508,68 dinara.

Takođe, na sednici je usvojena odluka o boravišnoj taksi, odluka o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije bloka između ulica Generala Gambete, Krfske, Pana Đukića i Bulevara doktora Zorana Đinđića, odluka o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama, kao i odluka o pribavljanju seoskih kuća sa okućnicom u javnu svojinu grada Zaječara, neposrednom pogodbom.

Odbornici su usvojili i odluku o taksi prevozu putnika i limo servisu na teritoriji grada Zaječara. Kako je navedeno u obrazloženju, ovom odlukom se vrši usklađivanje regulisanja taksi prevoza na teritoriji grada Zaječara sa odredbama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Težnja zakonodavca je da sve jedinice lokalne samouprave imaju iste taksi uslove.

Na sednici je data saglasnost i na program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” za narednu godinu, kao i na poseban program korišćenja subvencija iz budžeta grada za narednu godinu.

Usvojen je program poslovanja i pravilnik rada Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja” za narednu godinu, kao i na poseban program korišćenja sredstava iz budžeta grada Zaječara po osnovu subvencija tom javnom preduzeću. Takođe, odbornici su bili saglasni i oko programa poslovanja za narednu godinu javnih preduzeća „Vodovod”, „Zaječarparking”, „Higijena”, Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar”, kao i Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”.

Odbornici su usvojili i odluku o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za unapređivanje položaja žena i rodne ravnopravnosti grada Zaječara, kao i rešenja o razrešenju direktora Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak” i imenovanju vršioca dužnosti te ustanove.

Dosadašnja direktorka „Oblutka” Ana Petković razrešena je funkcije zbog isteka mandata, te je rešenjem o imenovanju ponovo izabrana za vršioca dužnosti te Ustanove na period od godinu dana. Takođe, danas su usvojena rešenja o razrešenju i imenovanu članova školskih odbora osnovnih škola „Hajduk Veljko”, „Desanka Maksimović”, „Đura Jakšić” i „Vladislav Petković Dis” u Grljanu.

Možda će Vas zanimati

81. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 81. sednica Opštinskog veća u Negotinu

Na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, većnici su …

Timočka — Nestanak struje

Danas bez struje Lasovo i pojedine zaječarske ulice

Zbog radova na niskonaponskoj mreži danas, 22. septembra, bez napajanja električnom energijom biće potrošači u …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica