Тимочка КрајинаЗајечарOдржана друга по реду манифестација народног стваралаштва „Брусник, село са душом”

Oдржана друга по реду манифестација народног стваралаштва „Брусник, село са душом”

Oдржана друга по реду манифестација народног стваралашва „Брусник, село са душом”

У Бруснику je одржана друга по реду манифестација народног стваралаштва под називом „Брусник, село са душом”.

Мештани Брусника и њихови гости уживали су у богатом културно-уметничком програму у коме су учествовали КУД-ови: „Шљивар” из Шљивара, „Пензионер” из Зајечара, „Градец” из Градскова и „Зоран Гајић” из Рготине.

У оквиру манифестације организовано је такмичење у кувању пасуља.

„Веома је важно сачувати не само материјално већ и нематеријално културно наслеђе. У прилог томе говори чињеница да су Туристичка организација града Зајечара заједно са Установом Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу ’Зоран Радмиловић’ под покровитељством града организатори манифестација у готовом свима селима на територији града Зајечара. Ова манифестација је једна од њих и један од начина да се јавности прикаже део сачуваног наслеђа, песма и игра, као и ношња у чему су посетиоци могли да уживају. Посетиоци су могли да уживају и у гастрономском умећу наших кулинарских екипа које су припремале кувани пасуљ са димљеним месом. Посетиоци су могли да дегустирају и пробају пасуљ, а након такмичења у кувању пасуља Туристичка организација је одлуком жирија најуспешније и наградила”, истакла је Драгана Гогић Рајковић, в.д. директора Туристичке организације града Зајечара.

Организатор је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” Зајечар, у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Брусник, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб