Осумњичени за убиство двогодишње Данке, Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић, поново на саслушању у ВЈТ у Зајечару

У Више јавно тужилаштво у Зајечару на саслушање су поново доведени осумњичени за убиство двогодишње Данке Илић из Бора, Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић.

Мајка осумњиченог Дејана Драгијевића за убиство мале Данке, Светлана Драгијевић из Злота, јуче је била на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, у пратњи адвоката Небојше Живановића. Она је искористила своје право да не сведочи. У Више јавно тужилаштво у Зајечару, након Светлане Драгијевић, саслушана су још два сведока током јучерашњег дана.

Подсећамо, Више јавно тужилаштво у Зајечару саопштило је да је дана 5. априла 2024. године, у поподневним часовима донело наредбу о спровођењу истраге против осумњичених Ј.С. и Д.Д., због постојања основане сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, из чл. 114. ст. 1. тач. 9. у вези чл. 33. КЗ. Осумњичена лица су саслушана у тужилаштву тог дана, којом приликом је Д.Д. у потпуности признао извршење кривичног дела, док се Ј.С. бранио ћутањем. На предлог тужилаштва, судија за претходно поступак Вишег суда у Зајечару осумњиченима је одредио притвор у трајању до 30 дана, због опасности од бекства, могућности да утичу на сведоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дела, као и због узнемирења јавности.