Тимочка КрајинаБорОтворено бесплатно саветовалиште у оквиру ДИМАК центра у Бору

Отворено бесплатно саветовалиште у оквиру ДИМАК центра у Бору

Град Бор – Људи седе у парку

Грађанима Борског округа је од сада доступно бесплатно саветовање у оквиру борске канцеларије Немачког информативног центра за миграције, стручно образовање и каријеру (ДИМАК).

Грађани који су се вратили из иностранства, као и они који размишљању о одласку у иностранство у потрази за послом или стручним усавршавањем могу да потраже савете и информације од саветника ДИМАК-а у Бору у просторијама Миграционог сервисног центра Националне службе за запошљавање (Улица 7. јули, бр.29) сваког уторка од 08.30 до 12.30 сати. Саветник је доступан и путем броја телефона 069/5518893.

Саветници грађанима пружају различите видове подршке, од реинтеграције повратника у Србију, преко професионалног усмеравања и помоћи при тражењу посла или покретању бизниса у Србији. Међу многобројним услугама су и подршка за подизање стручних квалификација кроз бесплатне обуке, као и психосоцијална подршка, али и саветовање о ризицима нерегуларних миграција и условима за регуларне.

Хотспот саветовалиште центра ДИМАК у Бору једно је од шест широм Србије које је отворио Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (ГИЗ) у оквиру пилот-пројекта децентрализације ДИМАК-а са редовним канцеларијама у Дечанској 8 у просторијама НСЗ и Народних Хероја 4 у просторијама Комесаријата за избеглице и миграције, оба у Београду.

“Отварањем хотспотова додатно је ојачана дугогодишња сарадња ГИЗ и Националне службе за запошљавање на унапређењу статуса повратника, али и оснаживања осетљивих група грађана кроз различите видове подршке”, навела је руководилац ДИМАК центра, Марија Богдановић.

Саветници ДИМАК-а од 2016.године, када је отворен центар, помогли су и оснажили на хиљаде грађана Србије.

Саветовалиште је један од пројеката иницијативе немачке владе „Повратак у нове шансе“ која има за циљ побошљање перспектива за образовање и запошљавање на лицу места, како би се стимулисао останак у земљи, а у Србији га спроводи ГИЗ у оквиру глобалних програма „Миграције за развој” (ПМЕ) и „Миграције и дијаспора” (ПМД).

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,191ПратилацаЛајкуј
4,184ПратилацаЗапрати
1,252ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб