Вести„Outhide” Фестивал и град Зајечар представљају Србију на пројекту који повезује 12...

„Outhide” Фестивал и град Зајечар представљају Србију на пројекту који повезује 12 европских градова

„Outhide” Фестивал и град Зајечар: Street art пројекат

У наредном периоду планиран је почетак пројекта који има за циљ да снагом уличне уметности обнови јавне површине и креира мрежу европских градова у којима се њеном применом промовише солидарност и друштвени активизам. У склопу пројекта створена је мрежа између 12 европских градова, међу којима је и град Зајечар.

Реализатор, „Outhide” Фестивал, уз техничку и логистичку подршку града Зајечара, тим поводом најављује активности осликавања јавних површина, као и многобројне радионице за децу и младе. Пројекат финансира „Europe for Citizens”.

„Outhide” Фестивал и град Зајечар: Street art пројекат

Учесници на пројекту су у претходном периоду остварили размену примера из досадашње праксе и озваничили партнерство, након чега је планирана друга фаза, а она подразумева спровођење различитих програмских активности.

„Outhide” Фестивал и град Зајечар: Street art пројекат

Што се тиче датума организовања овогодишњег „Outhide” Фестивала, узимајући у обзир да је укинуто ванредно стање у Србији, организатори кажу да се реализација музичког програма одлаже до тренутка када ће бити бити могућ такав вид јавног окупљања.

„Радује нас проглашење редовног стања, али се датум овогодишњег издања музичког програма ’Outhide’ Фестивала, услед продужетка ванредних мера и препорука, одлаже до тренутка када ће бити могуће планирати и реализовати такав вид јавног окупљања”, наводе организатори.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,393ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб