ВестиУ Зајечару нема нових случајева особа инфицираних вирусом COVID-19

У Зајечару нема нових случајева особа инфицираних вирусом COVID-19

Град Зајечар — COVID-19

На основу 104, јутрос пристиглих резултата, са Института „Торлак” у Београду, у Зајечару нема нових случајева особа инфицираних вирусом COVID-19.

Укупно је, до јуче, тестирано 996 Зајечараца, а резултат је стигао за њих 838. Позитиван резултат је регистрован код њих 80.

Проценат инфицираних у односу на број тестираних за које је резултат пристигао, у задња четри дана, је са 12,01% пао на 9,5% што показује да мере у граду, као и понашање већине грађана, дају резултате, али да је исти још увек изнад просека републике те да морамо бити опрезни и придржавати се, као грађани, истих.

Јутрос је на Институт послато нових 63 (10 контролна) узорака тестираних грађана.

Од 46 особе из Зајечара које су, након позитивних резултата теста, пребачене на лечење у установе ван града (Ниш, Сокобања, Београд…) рађени су контролни тестови 51 пут (некима и два пута) и њих 45 је показало негативан резултат, док је 6 тестова и даље позитивно.

Под здравственим надзором налази се 677 особа са територије града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб