Timočka KrajinaZaječarOvo su zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

Ovo su zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

Zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

Prethodnog dana Zaječarce je potresla vest da je jedan trogodišnjak igrajući se bezbrižno na Popovoj plaži, upao u šahtu. Zahvaljujući brzoj intervenciji zaječarskih vatrogasaca koji su se slučajno zatekli na mesto događaja, život mališana je spasen.

Vraćajući se s posla, vatrogasci Andrija Trifunović i Saša Lalić videli su ženu koja je zapomagala kod Popove plaže. Kako ističe Lalić, nisu mnogo razmišljali kada su saznali o čemu se radi, već su odmah priskočili u pomoć.

Zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

„Vraćali smo se sa posla kolega i ja i negde oko 20 sati videli smo gužvu kod Kopaoničkog mosta na Popovoj plaži. Žena je vrištala i pokazivala na dole, rekavši da je njen sin upao u šaht. Izašli smo iz mog privatnog vozila i videli samo noge deteta u šahtu. Otrčao sam do auta, uzeo sajlu za vuču, kolega me je zavezao i spustio dole. Nekako sam uhvatio dečaka za nogu i kolega me je zajedno sa prolaznicima izvukao nazad. Dete je bilo u nesvesnom stanju, bio je modar, crn u licu, kolega je pristupio procesu reanimacije, u jednom trenutku on je izbacio vodu iz usta i počeo da plače. Nakon par minuta naišla je Hitna pomoć i preuzela dete. Ovo je naš posao, mi to radimo svaki dan i cilj ovog posla je da nekome spasimo život“, ispričao je Saša Lalić.

Andrija Trifunović kaže da nema mnogo vremena da se razmišlja u takvim situacijama i da se mora reagovati odmah.

Zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

„U ovakvim situacijama nema vremena ni prostora za neko razmišljanje. Deluje se momentalno i nama je najvažnije i srce nam je na mestu kada shvatimo da smo spasili jedan mladi život koji je tragično mogao da bude ugašen. U suštini, to je naš posao, ali možemo da kažemo da smo mi vatrogasci na dužnosti i van radnog vremena, takav je ovaj poziv. Veliku zahvalnost dugujemo i ministru policije, načelniku Sektora, jer ljudi su prepoznali ovaj čin kao čin humanosti, koji treba da se prikaže nekoj široj javnosti“, dodao je Trifunović.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru pukovnik policije Branislav Matić poručio je da je prilikom akcije spasavanja presudila snalažljivost vatrogasaca i čestitao je Trifunoviću i Laliću na ovom poduhvatu.

Zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

„Oni su obučeni, susreću se za raznim slučajevima tokom svoje dužnosti i treba napomenuti da su se u datom trenutku odlično snašli sa ograničenim sredstvima koja su imali pri ruci. Veličina njihova je još veća u tome, jer su dete izvukli onim što su imali kod sebe. Dete nije davalo znake života u trenutku kada su uspeli da ga izvade iz šahta, reanimacija i veštačko disanje su izvedeni uspešno i Hitna pomoć je dečaka preuzela već u svesnom stanju. Koliko čujem od lekara dete je dobro i čestitao bih momcima na ovom velikom poduhvatu“, kazao je Matić.

Trogodišnjak je dobro, u svesnom je stanju i nalazi se na Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra u Zaječaru, gde su u toku pregledi. Roditelji dečaka izrazili su veliku zahvalnost vatrogascima na ovom činu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,106PratilacaLajkuj
4,157PratilacaZaprati
1,246PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx