Timočka KrajinaZaječarOvo su zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

Ovo su zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

Zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

Prethodnog dana Zaječarce je potresla vest da je jedan trogodišnjak igrajući se bezbrižno na Popovoj plaži, upao u šahtu. Zahvaljujući brzoj intervenciji zaječarskih vatrogasaca koji su se slučajno zatekli na mesto događaja, život mališana je spasen.

Vraćajući se s posla, vatrogasci Andrija Trifunović i Saša Lalić videli su ženu koja je zapomagala kod Popove plaže. Kako ističe Lalić, nisu mnogo razmišljali kada su saznali o čemu se radi, već su odmah priskočili u pomoć.

Zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

„Vraćali smo se sa posla kolega i ja i negde oko 20 sati videli smo gužvu kod Kopaoničkog mosta na Popovoj plaži. Žena je vrištala i pokazivala na dole, rekavši da je njen sin upao u šaht. Izašli smo iz mog privatnog vozila i videli samo noge deteta u šahtu. Otrčao sam do auta, uzeo sajlu za vuču, kolega me je zavezao i spustio dole. Nekako sam uhvatio dečaka za nogu i kolega me je zajedno sa prolaznicima izvukao nazad. Dete je bilo u nesvesnom stanju, bio je modar, crn u licu, kolega je pristupio procesu reanimacije, u jednom trenutku on je izbacio vodu iz usta i počeo da plače. Nakon par minuta naišla je Hitna pomoć i preuzela dete. Ovo je naš posao, mi to radimo svaki dan i cilj ovog posla je da nekome spasimo život“, ispričao je Saša Lalić.

Andrija Trifunović kaže da nema mnogo vremena da se razmišlja u takvim situacijama i da se mora reagovati odmah.

Zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

„U ovakvim situacijama nema vremena ni prostora za neko razmišljanje. Deluje se momentalno i nama je najvažnije i srce nam je na mestu kada shvatimo da smo spasili jedan mladi život koji je tragično mogao da bude ugašen. U suštini, to je naš posao, ali možemo da kažemo da smo mi vatrogasci na dužnosti i van radnog vremena, takav je ovaj poziv. Veliku zahvalnost dugujemo i ministru policije, načelniku Sektora, jer ljudi su prepoznali ovaj čin kao čin humanosti, koji treba da se prikaže nekoj široj javnosti“, dodao je Trifunović.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru pukovnik policije Branislav Matić poručio je da je prilikom akcije spasavanja presudila snalažljivost vatrogasaca i čestitao je Trifunoviću i Laliću na ovom poduhvatu.

Zaječarski vatrogasci – heroji, koji su spasili život trogodišnjaku

„Oni su obučeni, susreću se za raznim slučajevima tokom svoje dužnosti i treba napomenuti da su se u datom trenutku odlično snašli sa ograničenim sredstvima koja su imali pri ruci. Veličina njihova je još veća u tome, jer su dete izvukli onim što su imali kod sebe. Dete nije davalo znake života u trenutku kada su uspeli da ga izvade iz šahta, reanimacija i veštačko disanje su izvedeni uspešno i Hitna pomoć je dečaka preuzela već u svesnom stanju. Koliko čujem od lekara dete je dobro i čestitao bih momcima na ovom velikom poduhvatu“, kazao je Matić.

Trogodišnjak je dobro, u svesnom je stanju i nalazi se na Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra u Zaječaru, gde su u toku pregledi. Roditelji dečaka izrazili su veliku zahvalnost vatrogascima na ovom činu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub