Тимочка КрајинаЗајечарОво су зајечарски ватрогасци – хероји, који су спасили живот трогодишњаку

Ово су зајечарски ватрогасци – хероји, који су спасили живот трогодишњаку

Зајечарски ватрогасци – хероји, који су спасили живот трогодишњаку

Претходног дана Зајечарце је потресла вест да је један трогодишњак играјући се безбрижно на Поповој плажи, упао у шахту. Захваљујући брзој интервенцији зајечарских ватрогасаца који су се случајно затекли на место догађаја, живот малишана је спасен.

Враћајући се с посла, ватрогасци Андрија Трифуновић и Саша Лалић видели су жену која је запомагала код Попове плаже. Како истиче Лалић, нису много размишљали када су сазнали о чему се ради, већ су одмах прискочили у помоћ.

Зајечарски ватрогасци – хероји, који су спасили живот трогодишњаку

„Враћали смо се са посла колега и ја и негде око 20 сати видели смо гужву код Копаоничког моста на Поповој плажи. Жена је вриштала и показивала на доле, рекавши да је њен син упао у шахт. Изашли смо из мог приватног возила и видели само ноге детета у шахту. Отрчао сам до аута, узео сајлу за вучу, колега ме је завезао и спустио доле. Некако сам ухватио дечака за ногу и колега ме је заједно са пролазницима извукао назад. Дете је било у несвесном стању, био је модар, црн у лицу, колега је приступио процесу реанимације, у једном тренутку он је избацио воду из уста и почео да плаче. Након пар минута наишла је Хитна помоћ и преузела дете. Ово је наш посао, ми то радимо сваки дан и циљ овог посла је да некоме спасимо живот“, испричао је Саша Лалић.

Андрија Трифуновић каже да нема много времена да се размишља у таквим ситуацијама и да се мора реаговати одмах.

Зајечарски ватрогасци – хероји, који су спасили живот трогодишњаку

„У оваквим ситуацијама нема времена ни простора за неко размишљање. Делује се моментално и нама је најважније и срце нам је на месту када схватимо да смо спасили један млади живот који је трагично могао да буде угашен. У суштини, то је наш посао, али можемо да кажемо да смо ми ватрогасци на дужности и ван радног времена, такав је овај позив. Велику захвалност дугујемо и министру полиције, начелнику Сектора, јер људи су препознали овај чин као чин хуманости, који треба да се прикаже некој широј јавности“, додао је Трифуновић.

Начелник Одељења за ванредне ситуације у Зајечару пуковник полиције Бранислав Матић поручио је да је приликом акције спасавања пресудила сналажљивост ватрогасаца и честитао је Трифуновићу и Лалићу на овом подухвату.

Зајечарски ватрогасци – хероји, који су спасили живот трогодишњаку

„Они су обучени, сусрећу се за разним случајевима током своје дужности и треба напоменути да су се у датом тренутку одлично снашли са ограниченим средствима која су имали при руци. Величина њихова је још већа у томе, јер су дете извукли оним што су имали код себе. Дете није давало знаке живота у тренутку када су успели да га изваде из шахта, реанимација и вештачко дисање су изведени успешно и Хитна помоћ је дечака преузела већ у свесном стању. Колико чујем од лекара дете је добро и честитао бих момцима на овом великом подухвату“, казао је Матић.

Трогодишњак је добро, у свесном је стању и налази се на Дечијем одељењу Здравственог центра у Зајечару, где су у току прегледи. Родитељи дечака изразили су велику захвалност ватрогасцима на овом чину.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,191ПратилацаЛајкуј
4,184ПратилацаЗапрати
1,252ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб