Тимочка Тимочка
Почетна / Тимочка Крајина / Бор / Почела вакцинација Фајзеровом вакцином здравствених радника у Тимочкој Крајини

Почела вакцинација Фајзеровом вакцином здравствених радника у Тимочкој Крајини

Добровољна вакцинација здравствених радника против вируса COVID-19 почела је данас у здравственим установама широм источне Србије.

У Зајечару је од данас почела вакцинација Фајзеровом вакцином за лекаре и медицинско особље у Здравственом центру „Зајечар”.

Вакцинација је данас почела и за штићенике у књажевачком геронтолошком центру.

Добровољна вакцинација здравствених радника против вируса COVID-19 почела је данас и у здравственој установи Дом здравља у Бору, а из Института за јавно здравље „Батут” стигло је 75 доза Фајзерове вакцине. Специјалиста опште медицине у борском Дому здравља, др Весна Станковић прва је примила вакцину.

Осим пријављивања преко портала еУправа, заинтересовани Борани се зa се за вакцину могу пријавити и на шалтеру епидемиолошке службе или путем броја телефона Дома здравља „Бор”.

У Здравствени центар „Кладово” стигло је 98 доза Фајзерове вакцине и 57 доза је намењено за кориснике Дома за смештај одраслих истарих лица „Топаловић” у Кладову, у коме ће се вакцинисати и троје запослених. Њихова имунизација почиње сутра, а другу дозу, као и здравствени радници примиће за 21 дан.

Вакцинација Фајзеровом вакцином почела је и у Мајданпеку где се за имунизацију определило 28 здравствених радника Дома здравља и Опште болнице „Мајданпек”. Имунизацију спроводи Дом здравља „Мајданпек”.

Пријављивање се врши преко портала еУправа, а вакцина је бесплатна за све. Након покретања услуге вакцинације, попуњава се формулар где је потребно навести име и презиме, јединствени матични број, адресу електронске поште и број телефона, као и локацију (град, општину) на којој грађани желе да приме вакцину.

После попуњавања формулара, на имејл адресу и број телефона грађанима стиже обавештење да су “успешно исказали интересовање за вакцинисање против КОВИД-а 19”.

Више од 110.000 грађана до сада се пријавило путем сајта е-Управе са жељом да се вакцинишу против вируса COVID-19, а државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек каже да га радује што се доста младих пријављује и похваљује све који су схватили да је вакцинација цивилизацијска тековина која је спасла милионе живота.

Можда ће Вас занимати

Гробље

ЈКП „Хигијена” Зајечар: Обавештење закупцима гробних места да измире своја доспела, а неизмирена дуговања

Јавно комунално предузеће „Хигијена” Зајечар позвало је све закупце гробних места да измире своја доспела, …

Тимочки Зодијак: Дневни хороскоп за 16. јануар 2021.

И овај дан можете да се опустите и предате уживањима, јер небо и аспекти мирују, …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница