Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Počela vakcinacija Fajzerovom vakcinom zdravstvenih radnika u Timočkoj Krajini

Počela vakcinacija Fajzerovom vakcinom zdravstvenih radnika u Timočkoj Krajini

Dobrovoljna vakcinacija zdravstvenih radnika protiv virusa COVID-19 počela je danas u zdravstvenim ustanovama širom istočne Srbije.

U Zaječaru je od danas počela vakcinacija Fajzerovom vakcinom za lekare i medicinsko osoblje u Zdravstvenom centru „Zaječar”.

Vakcinacija je danas počela i za štićenike u knjaževačkom gerontološkom centru.

Dobrovoljna vakcinacija zdravstvenih radnika protiv virusa COVID-19 počela je danas i u zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja u Boru, a iz Instituta za javno zdravlje „Batut” stiglo je 75 doza Fajzerove vakcine. Specijalista opšte medicine u borskom Domu zdravlja, dr Vesna Stanković prva je primila vakcinu.

Osim prijavljivanja preko portala eUprava, zainteresovani Borani se za se za vakcinu mogu prijaviti i na šalteru epidemiološke službe ili putem broja telefona Doma zdravlja „Bor”.

U Zdravstveni centar „Kladovo” stiglo je 98 doza Fajzerove vakcine i 57 doza je namenjeno za korisnike Doma za smeštaj odraslih istarih lica „Topalović” u Kladovu, u kome će se vakcinisati i troje zaposlenih. Njihova imunizacija počinje sutra, a drugu dozu, kao i zdravstveni radnici primiće za 21 dan.

Vakcinacija Fajzerovom vakcinom počela je i u Majdanpeku gde se za imunizaciju opredelilo 28 zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Opšte bolnice „Majdanpek”. Imunizaciju sprovodi Dom zdravlja „Majdanpek”.

Prijavljivanje se vrši preko portala eUprava, a vakcina je besplatna za sve. Nakon pokretanja usluge vakcinacije, popunjava se formular gde je potrebno navesti ime i prezime, jedinstveni matični broj, adresu elektronske pošte i broj telefona, kao i lokaciju (grad, opštinu) na kojoj građani žele da prime vakcinu.

Posle popunjavanja formulara, na imejl adresu i broj telefona građanima stiže obaveštenje da su “uspešno iskazali interesovanje za vakcinisanje protiv KOVID-a 19”.

Više od 110.000 građana do sada se prijavilo putem sajta e-Uprave sa željom da se vakcinišu protiv virusa COVID-19, a državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da ga raduje što se dosta mladih prijavljuje i pohvaljuje sve koji su shvatili da je vakcinacija civilizacijska tekovina koja je spasla milione života.

Možda će Vas zanimati

Groblje

JKP „Higijena” Zaječar: Obaveštenje zakupcima grobnih mesta da izmire svoja dospela, a neizmirena dugovanja

Javno komunalno preduzeće „Higijena” Zaječar pozvalo je sve zakupce grobnih mesta da izmire svoja dospela, …

Timočki Zodijak: Dnevni horoskop za 16. januar 2021.

I ovaj dan možete da se opustite i predate uživanjima, jer nebo i aspekti miruju, …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica