Timočka Timočka
Početna / Vesti / Počinju 29. „Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru
29. Festival „Dani Zorana Radmilovića” — Pres-konferencija

Počinju 29. „Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru

Festivala „Dani Zorana Radmilovića” najverovatnije će biti, uz poštovanje svih predviđenih mera zaštite od virusa COVID-19. Kako je programom predviđeno, svečano otvaranje festivala je sutra u 20:00 sati. Festival zvanično otvara gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, a na svečanosti otvaranja učestvovaće i poznati jugoslovenski glumac Enver Petrovci, koji će održati besedu o Radmiloviću, kao i reditelj Nebojša Bradić.

Otvaranju će prethoditi tradicionalni program kod Spomenika Zoranu Radmiloviću pod nazivom „Pesnici Zoranu Radmiloviću” od 18:00 sati i okrugli sto „Umetnost kao terapija” koji će u 12:00 sati biti održan u Klubu kulture u Kotlujevcu, istaknuto je na konferenciji za medije u zaječarskom pozorištu.

Vladimir Đuričić — direktor ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”

„Ove godine spojićemo tri festivala. ’Dane Zorana Radmilovića’ sa 10 predstava, što u glavnom, što u pratećem programu, Treći Festival malih pozorišnih formi sa pet predstava i ’Antika fest’. S obzirom na to da ove godine nismo uspeli da održimo festival na Romulijani, prvi festivalski dan na određeni način biće posvećen ’Antika festu’ tribinom, izložbom i predstavom ’Žene iz Troje’, koja je urađena da otvori prošlogodišnji festival na Romulijani”, rekao je na konferenciji za medije Vladimir Đuričić, direktor Festivala i direktor ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”.

29. Festival „Dani Zorana Radmilovića” — Pres-konferencija

„Posebno mi je zadovoljstvo da kažem da se naš teatar ove godine predstavlja sa čak tri predstave. Pored komada ’Žene iz Troje’, biće izvedene dve premijere predstava: Monodrama ’Čučuk Stana’ koja će otvoriti Festival malih pozorišnih formi i ’Kazabalkan’ koji će zatvoriti ’Dane Zorana Radmilovića’. Tekst za ’Čučuk Stanu’ pisan je za naše pozorište i to je najbolji tekst o poznatoj srpskoj heroini. Kako je dogovoreno sa gradonačelnikom ispoštovaćemo sve mere kako gradskog tako i republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zaraze COVID-19, kojima je pored ostalog predviđeno da u sali sme biti najviše 150 ljudi, zajedno sa glumcima. Apelujemo na publiku da se pridržava svih mera: nošenja maski, distance, merenja temperature na ulazu i dezinfekcije ruku. Ukoliko neko od gledalaca skine mesku tokom trajanja predstave ili je stavi nepravilno, biće udaljen iz sale od strane komunalne policije ili drugih organa. Mi svih mera moramo da se pridržavamo jer je prioritet da Festivala bude. Ja se iskreno nadam da će ovo biti još jedan lep praznik pozorišne umetnosti i da će narednih devet dana Zaječar biti pozorišni centar Srbije. Jer zaječarsko pozorište nije žarište korone, već žarište kulture i slobodne misli i poziva ljude da uz poštovanje svih mera dođu u pozorište”, istakao je na konferenciji direktor Festivala Vladimir Đuričić.

29. Festival „Dani Zorana Radmilovića” — Pres-konferencija

Umetnički rukovodilac zaječarskog teatra Miloš Đuričić je istakao da se pozorišni ansambl sinoć vratio sa mini turneje koja je bila priprema za festival, jer na ovom festivalu imaju više zadataka nego na prošlom zbog situacije kakva jeste.

Miloš Đuričić — umetnički rukovodilac ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”

„Mi smo se dobro pripremili i vratili smo se u takmičarsku formu sa brojem predstava koje smo odigrali do sada. Mi smo pozorište koje je od početka korone odigralo najviše predstava i imalo najviše premijera. Da bismo održali takvu vrstu tempa apelujem na sve koji dolaze na festival, bilo da su gledaoci, učesnici ili novinari da poštuju sve mere zaštite jer jedino tako može da se sačuva i grad i pozorište i festival”, istakao je Miloš Đuričić.

Program festivala možete pogledati na ovom linku.

Možda će Vas zanimati

Crveni krst Zaječar: Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 27. januara u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 27. …

Zima uz oblake, najviša dnevna temperatura do 5 stepeni

U Srbiji oblačno, mestimično sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Ujutro na jugu …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica