ВестиПОСЛЕ ПЕТ И ПО ГОДИНА ПОНОВО САОБРАЋА ВОЗ ОД ЗАЈЕЧАРА ДО ПОЖАРЕВЦА

ПОСЛЕ ПЕТ И ПО ГОДИНА ПОНОВО САОБРАЋА ВОЗ ОД ЗАЈЕЧАРА ДО ПОЖАРЕВЦА

Насмејана цура у возу
Фото: Shutterstock, илустрација

Воз од Зајечара преко Мајданпека до Пожаревца поново саобраћа. Због лошег стања пруге на деоници од Мајданпека до Пожаревца путнички воз није саобраћао пуних пет и по година.

У новембру прошле године завршен је комплетан ремонт овог дела пруге, у дужини од 90 километара.

Током прошлогодишњих ремонтних радова, који су трајали шест месеци, комплетно су замењене шине, постављени су нови прагови и туцаник.

У обавештењу „Србија Воз” а.д. наводе да ће од 1. марта 2019. године возови који су саобраћали на релацији Зајечар–Мајданпек, продужити саобраћање до и од станице Пожаревац. Путници на релацији Мајданпек–Пожаревац–Мајданпек у периоду од 1. до 7. марта 2019. године путоваће савременим дизел-моторним гарнитурама, уз возну карту по повластици од 90%.

Возови који су полазили из Зајечара за Мајданпек у 06:30 и 14:55 часова, полазиће у 06:22 и 15:04 часова до Пожаревца, као и возови који су из Мајданпека за Зајечар полазили у 09:00 и 17:40 часова, полазиће из Пожаревца за Зајечар у 06:15 и 15:08 часова.

Возови на релацији Мајданпек–Пожаревац–Мајданпек, стајаће у Бродици, Волуји, Kучеву, Kаони, Звижду, Раброву–Kлењу, Чешљевој Бари, Мајиловацу стајалишту, Стигу, Сопоту Пожаревачкој распутници и стајалишту.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб