Вести„Последњи воз” за Зајечар

„Последњи воз” за Зајечар

Група „Last Train” — Концерт у зајечарском Омладинском центру

Након распродатих концерата у париским дворанама Bataclan, Maroquinerie i Flèche d’Or и наступа на највећим светским фестивалима, група „Last Train”, следећа сензација француског рокенрола, како их је музичка критика описала, стиже у Зајечар, где ће у недељу, 9. фебруара наступити у Омладинском центру.

Састав „Last Train” чине четири момка који су се упознали у школи још 2007. године. Најпре су свирали из чисте забаве, да би након одређеног времена почели сами да пишу и компонују песме. Резултат су били синглови „Cold Fever” и „Fire”, изашли у јуну 2014. године. Иницијални успех ових синглова је додатно мотивисао четворку из Лиона да се отисне на велику светску турнеју по Европи, Азији и Сједињеним Америчким Државама где су за три године одржали око 350 концерата. Током те турнеје снимљена су два ЕП издања „The Holy Family” (2015) и „Fragile” (2016).

Након освајања прве награде „Les iNOUïS“ на „Printemps de Bourges” фестивалу, имали су прилике да свирају као предгрупа бендовима као што су „Datsuns”, „The Raveonettes”, „Tringerffinger” и „Rival Sons”, а велико признање им је доделио Johnny Hallyday, „француски Елвис“, кад их је позвао да наступе пре њега у париском Берсију. Потом су уследили наступи са бендовима „Muse” и „Placebo”, а 2017. године објављен је и први албум „Weathering”.

Средином септембра прошле године, свет је угледало друго студијско издање групе „Last Train” под називом „The Big Picture”, које је моментално побрало фантастичне критике: „Ремек-дело, ни мање ни више. И то до последње секунде”, („Sensation Rock”); „Једноставно одлична роцк плоча која излази у право време у каријери бенда и која грациозно одолева замкама другог албума”, („Rolling Stone”); „Нема потребе да се лажемо – ’Last Train’ су постали велика група, то је већ очигледно”, („Vacarm”). У избору угледног „Rolling Stone” магазина, „The Big Picture” је проглашен за 5. најбољи албум у 2019. години.

На крилима успеха овог албума, „Last Train” стиже у Зајечар у оквиру своје премијерне турнеје у овом делу Европе. Концерт који се не пропушта!

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб