Тимочка КрајинаЗајечарПредстава „Дечијег центра” из Зајечара „#НисамПријавила” у Приштини и Призрену

Представа „Дечијег центра” из Зајечара „#НисамПријавила” у Приштини и Призрену

„Дечији центар” Зајечар – Представа „#НисамПријавила”

Представа „#НисамПријавила” зајечарског „Дечијег центра” биће одиграна 24. новембра 2022. у Приштини, док ће 25. новембра бити изведена на Међународни дан борбе против насиља над женама у Призрену.

У представи која је 12. новембра успешно одиграна у Пули, на 8. Сусретима Бошњака југоисточне Европе, играле су девојке из Ријеке, Призрена и Зајечара. У представама које следе играће девојке из Новог Пазара, Призрена и Зајечара.

„На овај начин настављамо да говоримо тишину свих девојчица, девојака и жена жртава насиља на Балкану”, поручују из зајечарског „Дечијег центра”.

Представа је настала у сарадњи Удружења „Дечији центар” из Зајечара и КУД „Шарски бехар” из Призрена, а уз подршку Реконструкције Женски фонд. Након играња у Призрену, Тирани, Београду, Зајечару, Пули и Приштини биће настављено са ширењем мреже солидарност и играњима у региону.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб