Тимочка КрајинаЗајечарПредстављена књига „Витраж мисли и стихова” аутора Нинослава Јовановића у Позоришном музеју...

Представљена књига „Витраж мисли и стихова” аутора Нинослава Јовановића у Позоришном музеју у Зајечару

Представљена књига „Витраж мисли и стихова” аутора Нинослава Јовановића у Позоришном музеју у Зајечару

У Позоришном музеју у Зајечару вечерас је представљена књига „Витраж мисли и стихова” аутора Нинослава Јовановића која је, према речима самог писца, посвећена људима добрих намера.

„Нинослав ’Витражом мисли и стихова’, на њему својствен начин ‘материјализује’ сферу духовне стварности у сферу материјалне стварности, јер помиње идеје, које су практичне у животним токовима”, рекао је поред осталог Бранислав Тихојевић, теолог и критичар.

Нинослав Јовановић – писац

Писац Нинослав Јовановић објавио је следеће наслове:

  • Збирку песама под називом „Ко смо” у којој се налазе песме које на читаоце делују као стимуланс за јачање сопствене воље, оптимизма, позитивних мисли, а све то уоквирено је моралним кодексом и љубављу према Створитељу.
  • Друга књига, која је публикована 2014. године је, како аутор воли да каже и да се нашали: „Лек против депресије…” илити практикум за успешан и срећан живот, а носи назив „У 10 корака до успеха и среће”. Ова књига је плод вишедеценијског рада и истраживања аутора на теме спознаје самога себе и света који нас окружује, у којој износи своје личне ставове, виђења, мишљења и даје одговоре из свог угла, на многа питања на које је човечанство са мање или више успеха вековима уназад тражило одговор: Ко смо? Одакле долазимо? Да ли можемо бити уједно успешни и срећни? Шта је истина и где је пронаћи? Који то закони сем опште познатих још владају у космосу, односно на земљи и слично.
  • Трећа књига је збирка мисли, изрека и цитата под називом „Комад неба на земљи”, преведена на енглески језик, публикована 2016. године.
  • Четврта књига Нинослава Јовановића под називом „Троугао душе” издата је 2018. године и може се сматрати наставком претходне, такође је преведена на енглески језик.

Сублимирајући претходне две књиге „Комад неба на земљи” и „Троугао душе” и ову трећу „Витраж мисли и стихова”, Славиша Саша Цветковић, књижевник и критичар закључује да се есенција Јовановићевог списатељства огледа у томе што охрабрује и надахњује да, како је рекао: „Ношени делићима његове трилогије и примењујући их током дана, пре починка погледамо себе право у очи, чиста срца и мирне савести, са снажнијом вером у боље, лепше и светлије сутра”.

Представљена књига „Витраж мисли и стихова” аутора Нинослава Јовановића у Позоришном музеју у Зајечару

Присутне је у име издавача поздравио Владимир Ђуричић, директор Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”.

Модератор је била докторка Санела Радисављевић, супруга Нинослава Јовановића.

Књига садржи седам песама и 95 мисли, изрека и цитата, а посебну драж дају јој илустрације – ликовна дела Нинослава Јовановића, а то пружа могућност да читалац стекне утисак о свеукупном таленту аутора, додала је др Санела Радисављевић.

Са биографијом уметника присутне је упознала ПР Установе „Зоран Радмиловић” Сања Петровић, а глумица зајечарског театра Наташа Петровић казивала је песму „Сећам се као да је данас било”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб