ВестиПреко 5 милиона динара подстицаја за зајечарске пољопривреднике

Преко 5 милиона динара подстицаја за зајечарске пољопривреднике

Потписивање уговора са пољопривредним произвођачима у Зајечару

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара 95 пољопривредних произвођача потписало уговоре о додели подстицаја за пољопривреду у 2019. години.

Подстицаји које град Зајечар додељује су у виду нове прикључне механизације и опреме за наводњавање у воћарству, за пчелиња друштва и у виду нове опреме за пчеларство.

Потписивање уговора са пољопривредним произвођачима у Зајечару

Пољопривредним произвођачима се обратио први човек града Зајечара Бошко Ничић.

Бошко Ничић — градоначелник Зајечара

„Наш задатак је да се средства за пољопривреду повећавају из године у годину, али и једна канцеларија која ће имати тим који ће се бавити овом облашћу. На територији Града Зајечара у плану је изградња хладњаче великих капацитета и то би требало да узму у обзир произвођачи када планирају своју производњу и када заснивају нове површине, јер им то гарантује сигуран пласман”.

Градоначелник Бошко Ничић се осврнуо и на велике могућности које постоје у области органске производње. Напоменуо је да ће после потписивања евроазијског споразума отворити велике могућности за наше произвођаче управо у тој области. Чак и са малих површина пољопривредници би могли да имају значајне приходе од органских производа али је битно да то буду производи са сертификатом.

Весна Станковић градски већник за пољопривреду је овом приликом истакла да се полако враћа поверење пољопривредника у Град Зајечар.

Весна Станковић — градски већник за пољопривреду

„Циљ нам је био да овим помогнемо пољопривредним произвођачима да повећају своје капацитете, да занове опрему и на тај начин да утичемо и на повећање прихода и запослености на селу”.

Укупан износ додељених средстава по конкурсу за механизацију износи 3.991.676,62 дин, док је за пчеларство додељено укупно 1.210.112,00 динара.

Потписивање уговора са пољопривредним произвођачима у Зајечару

У току је реализација конкурса за сточарство али и обилазак сточара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб