ВестиРетроспективна изложба и промоција монографије „Из пера мајстора” у Зајечару

Ретроспективна изложба и промоција монографије „Из пера мајстора” у Зајечару

Изложба и промоција монографије „Из пера мајстора” — Драгољуб Сандић Санди

У галерији Народног музеја у Зајечару, у четвртак, 22. августа, биће отворена ретроспективна изложба и организована промоција монографије „Из пера мајстора” Драгољубa Сандићa Сандиja.

Испред ауторског тима о изложби и монографији говориће Лана Сандић и Милена Милошевић Мицић, виша кустоскиња – историчар уметности Завичајног музеја Kњажевац.

Почетак је заказан за 19:00 часова.

Драгољуб Сандић Санди је рођен у Орешцу поред Kњажевца 1951. године. Дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду 1977. године. Професионално се бавио графичким дизајном, креирањем и сликарством. Добитник је југословенских награда за дизајн, креирање и визуелне комуникације (Златно перо Београда, Награда Београда за политички плакат, Награда за модне креације итд). Више пута је био представник Југославије у Европском комитету за моду „MODEUROPE” — Цирих.

Аутор је серије поштанских марака у издању Заједнице југословенских пошта и аутор ликовног решења за луксузне телеграме у издању ЗЈПТТ.

Био је ликовни уредник и сарадник југословенских часописа за децу: Цврчак, Зека, Дечје новине; Ликовни уредник уџбеника у кућама МИП „Нота” и Републички завод за уџбенике, Београд.

Аутор је писмовног слога старословенског писма „Ижица” коришћеног за сабрана дела Стевана Мокрањца.

Био је сарадник многих штампарија, издавачких кућа, удружења и друштвено-политичких организација. Био је учесник сликарско-конзерваторских радова на конзервацији у Гамзиграду и на фрескама у манастиру Студеница. Учествовао је на групним изложбама у земљи и иностранству.

Преминуо је 2000. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб