ВестиРетроспективна изложба и промоција монографије „Из пера мајстора” у Зајечару

Ретроспективна изложба и промоција монографије „Из пера мајстора” у Зајечару

Изложба и промоција монографије „Из пера мајстора” — Драгољуб Сандић Санди

У галерији Народног музеја у Зајечару, у четвртак, 22. августа, биће отворена ретроспективна изложба и организована промоција монографије „Из пера мајстора” Драгољубa Сандићa Сандиja.

Испред ауторског тима о изложби и монографији говориће Лана Сандић и Милена Милошевић Мицић, виша кустоскиња – историчар уметности Завичајног музеја Kњажевац.

Почетак је заказан за 19:00 часова.

Драгољуб Сандић Санди је рођен у Орешцу поред Kњажевца 1951. године. Дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду 1977. године. Професионално се бавио графичким дизајном, креирањем и сликарством. Добитник је југословенских награда за дизајн, креирање и визуелне комуникације (Златно перо Београда, Награда Београда за политички плакат, Награда за модне креације итд). Више пута је био представник Југославије у Европском комитету за моду „MODEUROPE” — Цирих.

Аутор је серије поштанских марака у издању Заједнице југословенских пошта и аутор ликовног решења за луксузне телеграме у издању ЗЈПТТ.

Био је ликовни уредник и сарадник југословенских часописа за децу: Цврчак, Зека, Дечје новине; Ликовни уредник уџбеника у кућама МИП „Нота” и Републички завод за уџбенике, Београд.

Аутор је писмовног слога старословенског писма „Ижица” коришћеног за сабрана дела Стевана Мокрањца.

Био је сарадник многих штампарија, издавачких кућа, удружења и друштвено-политичких организација. Био је учесник сликарско-конзерваторских радова на конзервацији у Гамзиграду и на фрескама у манастиру Студеница. Учествовао је на групним изложбама у земљи и иностранству.

Преминуо је 2000. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,353ПратилацаЛајкуј
4,213ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб