VestiRetrospektivna izložba i promocija monografije „Iz pera majstora” u Zaječaru

Retrospektivna izložba i promocija monografije „Iz pera majstora” u Zaječaru

Izložba i promocija monografije „Iz pera majstora” — Dragoljub Sandić Sandi

U galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru, u četvrtak, 22. avgusta, biće otvorena retrospektivna izložba i organizovana promocija monografije „Iz pera majstora” Dragoljuba Sandića Sandija.

Ispred autorskog tima o izložbi i monografiji govoriće Lana Sandić i Milena Milošević Micić, viša kustoskinja – istoričar umetnosti Zavičajnog muzeja Knjaževac.

Početak je zakazan za 19:00 časova.

Dragoljub Sandić Sandi je rođen u Orešcu pored Knjaževca 1951. godine. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1977. godine. Profesionalno se bavio grafičkim dizajnom, kreiranjem i slikarstvom. Dobitnik je jugoslovenskih nagrada za dizajn, kreiranje i vizuelne komunikacije (Zlatno pero Beograda, Nagrada Beograda za politički plakat, Nagrada za modne kreacije itd). Više puta je bio predstavnik Jugoslavije u Evropskom komitetu za modu „MODEUROPE” — Cirih.

Autor je serije poštanskih maraka u izdanju Zajednice jugoslovenskih pošta i autor likovnog rešenja za luksuzne telegrame u izdanju ZJPTT.

Bio je likovni urednik i saradnik jugoslovenskih časopisa za decu: Cvrčak, Zeka, Dečje novine; Likovni urednik udžbenika u kućama MIP „Nota” i Republički zavod za udžbenike, Beograd.

Autor je pismovnog sloga staroslovenskog pisma „Ižica” korišćenog za sabrana dela Stevana Mokranjca.

Bio je saradnik mnogih štamparija, izdavačkih kuća, udruženja i društveno-političkih organizacija. Bio je učesnik slikarsko-konzervatorskih radova na konzervaciji u Gamzigradu i na freskama u manastiru Studenica. Učestvovao je na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Preminuo je 2000. godine.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,352PratilacaLajkuj
4,211PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub