Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Штаб за ванредне ситуације општине Неготин донео Закључак о ограничавању радног времена
Штаб за ванредне ситуације општине Неготин: COVID-19

Штаб за ванредне ситуације општине Неготин донео Закључак о ограничавању радног времена

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин на 38. телефонској седници штаба, услед погоршања епидемиолошке ситуације, ширењем епидемије заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, као и спровођења мера које је Влада Републике Србије донела на седници одржаној 03.12.2020.године, донео је Закључак о ограничавању радног времена.

ЗАКЉУЧАК

1. Почев од 04.12.2020. године, па до доношења нових одлука Кризног Штаба РС и Владе РС, ОГРАНИЧАВА СЕ радно време објеката у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), пружања услуге у области угоститељства (ресторани, кафићи, барови и сл.), пружања услуге у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри, пијаце и сл.), и приређивања посебних и класичних игара на срећу (кладионице, играонице и сл.), дечијим играоницама, као и објектима у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички, фризерски и салони лепоте) и делатност у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајни непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и слично), тако да ти објекти радним данима (од понедељка до петка) могу радити од 05:00 до 17:00 часова. Наведени објекти неће радити од петка од 17:00 часова до понедељка до 05:00 часова ујутру.

Ограничење из става 1. овог Закључка се не односи на радно време:

  • Апотека и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива, достава хране могу да раде и ван радног времена утврђеном у ставу 1. овог Закључка, као и суботом и недељом.
  • Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти као и трафике, мењачнице, пекаре, киосци и прехрамбених производа могу да раде радним данима, као и суботом и недељом до 21:00 час.
  • Пијаце које раде суботом и недељом могу да раде од 06:00 до 15:00 часова.
  • Друге радње и објекти у којима се пружају услуге где није обавезно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања (обућарске, кројачке, столарске, стаклорезачке и сличне радње, сервиси и технички прегледи, и сл.) могу да раде радним даном до 21:00, а суботом до 17:00 часова.
  • Ординације и лабораторије које оружају медицинске услуге могу да раде читавог дана, укључујући и суботу и недељу.
  • Професионални спортисти могу користити спортске објекте за припреме за своја такмичења у току викенда.
  • Објекти из области културе-биоскопи, позоришта, музеји и галерије могу да раде радним данима, као и суботом и недељом до 17:00 часова.

Можда ће Вас занимати

Представници СПС-ЈС започели кампању у Зајечару

Кампању за локалне изборе у Зајечару, на Дан жена – 8. март, започели су представници …

Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 10. марта у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 10. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница