Timočka Timočka
Početna / Vesti / Štab za vanredne situacije opštine Negotin doneo Zaključak o ograničavanju radnog vremena
Štab za vanredne situacije opštine Negotin: COVID-19

Štab za vanredne situacije opštine Negotin doneo Zaključak o ograničavanju radnog vremena

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na 38. telefonskoj sednici štaba, usled pogoršanja epidemiološke situacije, širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, kao i sprovođenja mera koje je Vlada Republike Srbije donela na sednici održanoj 03.12.2020.godine, doneo je Zaključak o ograničavanju radnog vremena.

ZAKLJUČAK

1. Počev od 04.12.2020. godine, pa do donošenja novih odluka Kriznog Štaba RS i Vlade RS, OGRANIČAVA SE radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta), pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.), pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.), i priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.), dečijim igraonicama, kao i objektima u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote) i delatnost u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično), tako da ti objekti radnim danima (od ponedeljka do petka) mogu raditi od 05:00 do 17:00 časova. Navedeni objekti neće raditi od petka od 17:00 časova do ponedeljka do 05:00 časova ujutru.

Ograničenje iz stava 1. ovog Zaključka se ne odnosi na radno vreme:

  • Apoteka i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva, dostava hrane mogu da rade i van radnog vremena utvrđenom u stavu 1. ovog Zaključka, kao i subotom i nedeljom.
  • Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, menjačnice, pekare, kiosci i prehrambenih proizvoda mogu da rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom do 21:00 čas.
  • Pijace koje rade subotom i nedeljom mogu da rade od 06:00 do 15:00 časova.
  • Druge radnje i objekti u kojima se pružaju usluge gde nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja (obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i slične radnje, servisi i tehnički pregledi, i sl.) mogu da rade radnim danom do 21:00, a subotom do 17:00 časova.
  • Ordinacije i laboratorije koje oružaju medicinske usluge mogu da rade čitavog dana, uključujući i subotu i nedelju.
  • Profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za svoja takmičenja u toku vikenda.
  • Objekti iz oblasti kulture-bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije mogu da rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom do 17:00 časova.

Možda će Vas zanimati

Predstavnici SPS-JS započeli kampanju u Zaječaru

Kampanju za lokalne izbore u Zaječaru, na Dan žena – 8. mart, započeli su predstavnici …

Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 10. marta u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 10. …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica