ВестиSteam уклања хиљаде игара из продавнице

Steam уклања хиљаде игара из продавнице

Steam

Као што периодично детаљно очистимо кућу како бисмо из ње избацили непотребне ствари, тако је потребно повремено проверити и онлине сервисе. Valve се одлучио да то уради пред новогодишње празнике, тако што је решио да оптимизује Steam архиву.

Ако је судити по извештајима, Steam се тренутно налази у процесу најобимнијег сређивања и „чишћења“ старих игара, које само „заузимају“ дигитални простор у продавници. До сада је са сервиса уклоњено неколико стотина игара, а процес још увек траје. Највише је обрисаних јефтиних indie пројеката од којих су вероватно многи и напуштени и заборављени. За такве пројекте је било тешко пронаћи било какве информације, а многе од њих више нису ни подржане од својих аутора. Углавном, до тренутка када је информација о томе изашла у јавност, већ је било обрисано више од 2.500 игара, а динамика брисања је таква да сваког сата „нестане“ још стотинак игара.

И раније је са Steam-а било уклањања неких наслова, али то је углавном било спорадично и у далеко мањем обиму. Ово детаљно чишћење онлајн полица у продавници вероватно је настало као одговор на вишегодишње притиске на Valve да побољша модерацију и критеријуме шта је прихватљиво да буде објављено на сервису, а шта не.

Ово није једино изненађење из компаније. После неколико година без икаквих информација о „Half-Life” серијалу, студио је најавио нову игру која ће се у продаји пронаћи у марту следеће године. „Half-Life: Alyx” биће VR пројекат, временски позициониран између прве и друге „Half-Life” игре.

 

Извор: pcpress.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб