Početna / Vesti / Steam uklanja hiljade igara iz prodavnice
Steam

Steam uklanja hiljade igara iz prodavnice

Kao što periodično detaljno očistimo kuću kako bismo iz nje izbacili nepotrebne stvari, tako je potrebno povremeno proveriti i online servise. Valve se odlučio da to uradi pred novogodišnje praznike, tako što je rešio da optimizuje Steam arhivu.

Ako je suditi po izveštajima, Steam se trenutno nalazi u procesu najobimnijeg sređivanja i “čišćenja” starih igara, koje samo “zauzimaju” digitalni prostor u prodavnici. Do sada je sa servisa uklonjeno nekoliko stotina igara, a proces još uvek traje. Najviše je obrisanih jeftinih indie projekata od kojih su verovatno mnogi i napušteni i zaboravljeni. Za takve projekte je bilo teško pronaći bilo kakve informacije, a mnoge od njih više nisu ni podržane od svojih autora. Uglavnom, do trenutka kada je informacija o tome izašla u javnost, već je bilo obrisano više od 2.500 igara, a dinamika brisanja je takva da svakog sata “nestane” još stotinak igara.

I ranije je sa Steam-a bilo uklanjanja nekih naslova, ali to je uglavnom bilo sporadično i u daleko manjem obimu. Ovo detaljno čišćenje onlajn polica u prodavnici verovatno je nastalo kao odgovor na višegodišnje pritiske na Valve da poboljša moderaciju i kriterijume šta je prihvatljivo da bude objavljeno na servisu, a šta ne.

Ovo nije jedino iznenađenje iz kompanije. Posle nekoliko godina bez ikakvih informacija o „Half-Life” serijalu, studio je najavio novu igru koja će se u prodaji pronaći u martu sledeće godine. „Half-Life: Alyx” biće VR projekat, vremenski pozicioniran između prve i druge „Half-Life” igre.

 

Izvor: pcpress.rs

Možda će Vas zanimati

Muškarac se nervira ispred laptopa

Izbor naziva domena – putevi i stranputice

Entuzijazam sa kojim se kreće u izradu sajta često splasne već na prvom koraku – …

Krava sa VR kacigom

Da li krave koje nose VR kacige daju kvalitetnije mleko?!

Nemaju samo ljudi koristi od primene VR tehnologije. Stočarsko gazdinstvo u Rusiji želi da poboljša …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica