Timočka Timočka
Početna / Vesti / Stefanović: Dobri rezultati policije u Zaječaru i Boru
Stefanović: Dobri rezultati policije u Zaječaru i Boru
Foto: MUP RS

Stefanović: Dobri rezultati policije u Zaječaru i Boru

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio je danas zadovoljstvo postignutim rezultatima u policijskim upravama Bor i Zaječar gde je, kako je istakao, smanjen broj izvršenih krivičnih dela, a ujedno je i povećan procenat njihovog rasvetljavanja, saopštio je MUP.

Ministar je na radnom doručku razgovarao sa načelnicima policijskih uprava Bor i Zaječar, kao i predstavnicima granične policije i Sektora za vanredne situacije, o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u ovom delu Srbije.

Stefanović: Dobri rezultati policije u Zaječaru i Boru
Foto: MUP RS

„Drago mi je da vidim da postoji jasna opredeljenost policije da se u potpunosti stane na put svakom obliku kriminala i da se građani u Boru i Zaječaru mogu osloniti na policijske službenike. Nastavićemo da ulažemo u treninge i obuke kako bi bili još efikasniji u zaštiti građana u narednom periodu”, istakao je Stefanović.

Ministar se osvrnuo i na dosadašnje opremanje policije, ali je najavio i nova ulaganja u narednom periodu kako bi uslovi rada policijskih službenika bili još bolji.

„Mimo novih vozila i uniformi koja ste dobili, od 1. januara će svim zaposlenima u MUP-u biti veće plate, a uveliko radimo i na projektu stanogradnje za pripadnike bezbednosnih službi koji će, po daleko povoljnijim uslovima od tržišnih, moći da kupe stanove. Takođe, započećemo i renoviranje onih policijskih stanica koje su trenutno u najlošijem stanju”, naglasio je Stefanović.

Stefanović: Dobri rezultati policije u Zaječaru i Boru
Foto: MUP RS

Sastanku sa ministrom Stefanovićem prisustvovali su, sa svojim saradnicima, načelnih Policijske uprave Bor Branislav Stojadinović, načelnica Policijske uprave Zaječar Sanja Dimitrijević, načelnik Regionalnog centra granične policije prema Bugarskoj Nenad Vučić, kao i načelnici odeljenja za vanredne situacije u Boru i Zaječaru Miodrag Marković i Branislav Matić.

Oni su se zahvalili ministru na dosadašnjim ulaganjima jer, kako su rekli, policija i vatrogasno-spasilačke jedinice posle mnogo godina mogu da se pohvale novom opremom koja im značajno olakšava rad na terenu.

Stefanović je čestitao novogodišnje i božićne praznike svim policijskim službenicima koji slave, poželevši im pre svega da budu zdravi i da imaju što manje bezbednosnih izazova.

Možda će Vas zanimati

Sednica Skupštine grada Zaječara

36. sednica Skupštine grada Zaječara 16. marta

U ponedeljak, 16. marta biće održana 36. sednica Skupštine grada Zaječara.Na dnevnom redu naćiće se:1. …

Uvid u birački spisak za građane sa područja mesne zajednice Vratarnica

Uvid u birački spisak za građane sa područja mesne zajednice Vratarnica

Predsednik Skupštine grada Zaječara doneo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta mesne zajednice …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica