Timočka Timočka
Početna / Vesti / ŠVS grada Zaječara: Doneta nova Naredba na današnjoj sednici
Sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara

ŠVS grada Zaječara: Doneta nova Naredba na današnjoj sednici

Štab za vanredne situacije grada Zaječara je na današnjoj održanoj sednici doneo novu Naredbu.

N A R E D B A

 1. Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 ZABRANJUJU SE javna okupljanja na teritoriji Grada Zaječara na javnim mestima u zatvorenom prostoru (kafane, restorani, barovi, sale za organizovana slavlja, Domovi kultura, sportski i drugi zatvoreni objekti pogodni za prijem većeg broja lica) kada se istovremeno okuplja više od 100 lica.
  Za vreme dozvoljenog okupljanja u zatvorenom prostoru moraju biti primenjene sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove.
 2. ZABRANJUJU SE javna okupljanja na javnim mestima na teritoriji Grada Zaječara na otvorenom prostoru, kada se istovremeno okuplja više od 1.000 lica.
  Izuzetno, od stava 1 ove tačke, sportskim takmičenjima može prisustvovati veći broj lica, s tim da rastojanje između prisutnih lica iznosi najmanje jedan metar.
  Na ulazu za publiku, prilikom sportskog događaja kojem je dozvoljeno prisustvo većeg broja lica u smislu stava 2 ove tačke, mora biti istaknuto obaveštenje o maksimalnom broju lica koja mogu da prisustvuju događaju dok ova mera traje.
 3. Zabrana okupljanja iz tačke 1 i 2 ove naredbe traje dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji Repbulike Srbije.
 4. ZABRANJUJE SE rad noćnih klubova dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji Repbulike Srbije, kao i rad dečijih igraonica do donošenja mere dozvole rada punog kapaciteta predškolskih ustanova.
 5. DOZVOLJAVA SE obavljanje javnog prevoza na teritoriji Grada Zaječara u trećoj fazi (nezaposleni i ostala lica – uključujući i penzionere mlađe od 65 godina) kao i u četvrtoj fazi (lica starija od 65 godina) uz obavezno poštavanje svih instrukcija o načinu organizovanja prevoza, kao i uz obavezno pridržavanje svih mera zaštite određenih u Zaključku Štaba za vanredne situacije sa instrukcijama za organizovanje javnog prevoza usvojenog na sednici Štaba dana 05.05.2020. godine.
 6. Radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica, objekata brze hrane i drugih ugostiteljskih objekata) na teritoriji Grada Zaječara, počev od 02.06.2020. godine može biti od 07:00 časova do najkasnije 24:00 časa, u toku dana, do kada su gosti dužni da napuste objekat a vlasnici objekata da objekat zatvore.
  Ovakvo radno vreme odnosi se kako na radne dane tako i na dane vikenda, uz obaveznu primenu svih propisanih mera iz Zaključka sa instrukcijama za obezbeđivanje mera prevencije u okviru upravljanja i rada ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Zaječara koji je Štab za vanredne situacije usvojio dana 05.05.2020. godine.
 7. DOZVOLJAVA SE povećanje prijema broja dece u Predškolskoj ustanovi „Đulići” počev od 03.06.2020. godine prema kriterijumima, uslovima i merama zaštite određenim u Elaboratu o postepenom (faznom) prijemu upisane dece PU „Đulići” Zaječar, dostavljenog Štabu za vanredne situacije dana 02.06.2020. godine i sačinjenog na osnovu sagledavanja ukupne epidemiološke, privredne i društvene situacije na teritoriji Grada Zaječara, kao i na osnovu preporuka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS.

Elaborat o postepenom (faznom) prijemu uspisane dece PU „Đulići” Zaječar od 02.06.2020. godine predstavlja sastavni deo ove Naredbe i kao takav biće objavljen na sajtu Grada Zaječara.

Utvrđene mere ovom Naredbom primenjuju se odmah nakon usvajanja.

Možda će Vas zanimati

DokTok: Šta je temenjača i kako je se rešiti?

DokTok: Šta je temenjača i kako je se rešiti?

Temenjača je česta pojava kod beba, ali može da uplaši mame, posebno ukoliko se radi …

U Srbiji prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U Srbiji prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz manji pad temperature. Na jugu …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica