ВестиTwitter омогућио сакривање одговора на твитове

Twitter омогућио сакривање одговора на твитове

Twitter — Hide Reply функција

Након неколико месеци тестирања до Twitter корисника је коначно стигла опција за сакривање коментара испод твитова, тако да убудуће неће морати да бришу увредљиве поруке, већ ће моћи да их сакрију, касније их врате или их искористе као доказ о онлајн насиљу.

Други корисници ће и даље моћи да виде и сакривене коментаре, али на сопствену одговорност, након што кликну на сиву иконицу са десне стране. Током тестирања се показало да су корисници највише сакривали одговоре које нису сматрали неважним, те оне који су скретали пажњу са теме, а 27% оних чији су коментари сакривених је током истраживања изјавило да ће у будућности више размишљати пре постављања неког коментара.

Нова алатка тражи додатне измене, будући да је велики број корисника страховао да је употреби из страха од „освете“, а због тога што иконица поред сакривеног коментара јасно указује на то да је власник твита предузео меру санкције.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб