Тимочка КрајинаБорУ Бору одржана 10. седница Скупштине града: Изабрани нови директори јавних предузећа...

У Бору одржана 10. седница Скупштине града: Изабрани нови директори јавних предузећа и нови чланови Градског већа

Одржана 10. седница Скупштине града Бора

На 10. седници Скупштине града Бора усвојено је 36 од 37 предлога одлука, а са дневног реда повучен је Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о утврђивању назива улица и тргова у Бору.

Одборници локалног парламента у Бору усвојили су одлуке о избору нових директора појединих јавних предузећа и о новим члановима Градског већа. За в.д. директора ЈКП „Топлана” у Бору изабран је Игор Јанковић, а у Јавном комуналном предузећу „3. октобар” Ненад Крачуновић. С обзиром да су они били до сада чланови Градског већа, они су на почетку седнице поднели оставке не те функције. В.д. директор у Спортском центру биће Завиша Милосављевић. Изабрани су и нови чланови Градског већа. Тајним гласањем изабрани су и нови чланови Градског већа, а то су Радмило Гушевац и Љубиша Репеџић.

Одржана 10. седница Скупштине града Бора

На овој седници усвојена је и одлука о продаји земљишта поред Спортског центра, некадашњег стадиона „Рудара” и околине, где ће бити изграђен тржни центар.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Шопинг центар ће бити изграђен у складу са одлукама града Бора, у складу са програмом града Бора, и то ће постати потпуно нови део града са новим садржајем, а највише ми је драго то што ће наши Борани који имају међу највећим зарадама у Србији остављати новац у Бору, а то је добро за привреду овог града”, истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Иван Вучковић – заменик председника Скупштине града Бора

„Имаћемо и шопинг центар и спортски комплекс, а не да рушимо спортски комплекс и одузимамо право да се неко бави спортом, е то би онда било лоше”, казао је Иван Вучковић, заменик председника Скупштине града Бора.

Предраг Балашевић – одборник у Скупштини града Бора

„Нисмо ми против шопинг мола и мислим да Бор треба да има шопинг мол. Само ми овде треба да поведемо једну дискусију да ли је тај шопинг мол морао баш тамо да се сагради”, наговестио је Предраг Балашевић, одборник.

Љубиша Маринковић – одборник у Скупштини града Бора

„Грађани су против тога да се нешто руши, како би се правило нешто друго, јер је већ направљен стадион од новца грађана”, рекао је Љубиша Маринковић, одборник.

Драган Марковић – одборник у Скупштини града Бора

„Док Зајечар добија модеран стадион, ми ћемо се и даље држати старог стадиона, иако су очигледно неки много паметнији”, каже Драган Марковић, одборник.

Одржана 10. седница Скупштине града Бора

Усвојене су и одлуке о откупу локала „Центроистока”, у улици Зелени булевар намењеног стартап центру. Усвојена је и одлука о спровођењу конкурса подршке пољопривредним произвођачима, из буџета ове године за те намене биће опредељено 46 милиона динара.

Одржана 10. седница Скупштине града Бора

На седници је дата и сагласност на измену програма пословања „Водовода” у Бору којим је предвиђено увећање зарада у овом предузећу за девет одсто. Донета је и одлука о одузимању права коришћења просторија предузећу ШРИФ и повећању цена услуга „Зоолошког врта” у Бору, тако да ће уместо досадашњих 100 динара улаз ће се наплаћивати 150 динара.

Зелено светло одборници су између осталог дали и на извештаје о раду комуналних предузећа у Бору.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб