Тимочка КрајинаКњажевацУ Књажевцу одржана 28. седница Општинског већа: Усвојен Предлог рада Буџетског фонда...

У Књажевцу одржана 28. седница Општинског већа: Усвојен Предлог рада Буџетског фонда за повећање наталитета за 2023. годину

28. седница Општинског већа општине Књажевац

На 28. седници Општинског већа одржаној у Књажевцу, усвојен је Предлог закључка о давању сагласности на финансијски план Скупштине општине, председника општине, Општинског већа, Првобранилаштва и Општинске управе Књажевац за 2023. годину.

Разматран је и Предлог јавног конкурса за доделу средстава за финансирање, односно суфинансирање програма од јавног интереса из буџета Општине Књажевац за 2023. годину, као и Предлог одлуке о расписивању Конкурса за финансирање пројеката производње медијских садржаја у области јавног информисања на територији Општине Књажевац и Предлог Конкурса.

На седници већа усвојен је Предлог рада Буџетског фонда за повећање наталитета у књажевачкој општини за 2023. годину, а већници су усвојили и Коначне ранг листе по конкурсу за доделу једнократне новчане помоћи талентованим студентима у школској 2022/2023. години – Светосавски конкурс “Будућност Књажевца” по којем ће 32 ученика бити додељени чекови, на свечаној академији организованој у Дому културе, 27. јануара, у 18 часова.

Једногласно су усвојени и појединачни захтеви грађана за доделу новчане помоћи за лечење деце. Такође, на 28. седници разматран је Предлог решења о признавању права на накнаду трошкова смештаја и исхране у Дому ученика средњих школа у Књажевцу за ученике који имају пребивалиште на територији књажевачке општине, као и ван ње.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб