Тимочка КрајинаЗајечарУ Позоришном музеју у Зајечару отворена изложба фотографија „У потрази… Сјај у...

У Позоришном музеју у Зајечару отворена изложба фотографија „У потрази… Сјај у свему”

У Позоришном музеју у Зајечару отворена изложба фотографија „У потрази… Сјај у свему”

У Позоришном музеју у Зајечару отворена је петнаеста самостална изложба фотографија Ђорђа Илића, под називом „У потрази… Сјај у свему”.

Представљено је укупно 25 фотографија, од којих је 12 малог формата, 10 великог формата и један триптих.

„Свака од ових фотографија резултат је изузетно суптилног осећаја за детаљ и изванредног фокуса и оног који даје фото-апарат и оног које види око самог аутора. Како је аутор желео да пронађе сјај у свему, у томе је успео и ја му честитам не само на успешној потрази, већ и на томе што је нама помогао да ту лепоту видимо”, рекла је, поред осталог, историчар уметности Марија Симоновић приликом отварања изложбе.

Фотографије су настале на двадесетак километара од Зајечара и нису коришћене никакве специјалне технике ни опрема, појаснио је аутор.

„Акценат је само на запажању и могло би се рећи да је ово и лепота ружног с обзиром на то да су многе фотографије настале поред Борске реке. То је заправо загађење и оно што је ружно, али кад се пропусти кроз фото апарат добије се нешто лепо и скоро нестварно”, рекао је Илић.

Ђорђе Илић рођен је у Зајечару 1958. године. Дипломирао је на Институту за нафту и гас у Румунији, бави се фотографијом преко двадесет година и члан је Удружења УЛУПУДС-А.

Изложба „У потрази… Сјај у свему” у Позоришном музеју у Зајечару може се разгледати до 26. јануара 2024. радним данима од 09:00 до 15:00 сати. Улаз је бесплатан.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб