Тимочка КрајинаБорУ Бору потписано 20 уговора за субвенционисање мера енергетске ефикасности

У Бору потписано 20 уговора за субвенционисање мера енергетске ефикасности

Фото: Град Бор

Трећу годину за редом град Бор и Влада Републике Србије издвајају средства за субвенционисање мера енергетске ефикасности.

За субвенционисање мера енергетске ефикасности, из републичког буџета издвојено је 22, а из буџета града Бора 17,5 милиона динара.

Грађани су између осталог могли да се пријаве за замену столарије, постављање термо фасаде и соларних колектора као и замeну котлова.

До сада је конкурисало 154, а на основу сагласности Министарства рударства и енергетике, уговоре је данас потписало 20 Борана.

Према речима градоначелника Бора, Aлександра Миликића, очекује се да ће до завршетка конкурса бити спроведено 250 мера, што значи да ће толико суграђана искорисити субвенције како би унапредили енергетску ефикасност својих станова и кућа.

„Данас је 20 наших суграђана потписало уговоре којима ће унапредити енергетску ефикасност својих домова и изузетно ми је драго што сам данас у разговору са њима видео веома позитивне реакције на ове мере. Очекујем да ће до краја конкурса 250 наших суграђана искористити могућност да замени столарију, котао или угради соларне колекторе“ казао је Миликић.

Почетак радова очекује се 1. фебруара 2024. а рок за завршетак је четири месеца.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб