Тимочка КрајинаЗајечарВатрогасно-спасилачка јединица у Зајечару добила АТВ возило

Ватрогасно-спасилачка јединица у Зајечару добила АТВ возило

Фото: Министарство унутрашњих послова РС

Ватрогасно-спасилачке јединице у више места у Србији добиле су нова возила која ће уз професионалност и пожртвованост ватрогасаца-спасилаца, додатно унапредити брзину и ефикасност интервенција у ванредним ситуацијама и спасавању грађана и њихове имовине. Ватрогасно-спасилачка јединица у Зајечару добила је АТВ возила са гусеницама.

Возила различите намене, ватрогасно-спасилачки камиони и АТВ возила, која је Министарство унутрашњих послова набавило за потребе Сектора за ванредне ситуације, предата су ватрогасно спасилачким јединицама у Београду, Панчеву, Сомбору, Шапцу, Зајечару, Јагодини, Крагујевцу, Крушевцу, Лесковцу, Новом Пазару, Ужицу и Врању.

Пет, од 39 малих навалних возила намењених за гашење пожара водом и ваздушном пеном која ће бити набављена током ове године, испоручена су и распоређена у ватрогасно-спасилачке јединице Београд, Панчево, Сомбор и Шабац.

У оквиру овог контингента ватрогасно-спасилачким јединицама у Зајечару, Јагодини, Крагујевцу, Крушевцу, Лесковцу, Новом Пазару, Ужицу уручено је седам АТВ возила са гусеницама намењених за кретање по свим врстама неприступачних терена лети и зими, док је ватрогасно-спасилачка јединица у Врању богатија за моторне санке које су намењене за кретање по дубоком снегу и користе се за превоз људи и допрему хране и лекова у завејана села.

Ово је први контигент испоручених возила од укупно 77 возила која се очекују на нивоу целе Србије, а која ће уз савремену опрему, али и нове и реконструисане објекте ватрогасно-спасилачких јединица допринети знатно бољим условима рада ватрогасаца, додаје се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб