У Србији претежно сунчано и топло време

Бела рада, цвеће

У Србији претежно сунчано и топло време. Ујутро на југозападу и западу земље ће бити ниске облачности, понегде по котлинама и краткотрајне магла, а у брдско-планинским пределима ће се током дана небо наоблачити. Северозападни ветар биће слаб до умерен, а на истоку повремено јак. Најнижа температура од 3 до 13 степени, а највиша од 25 до 29 степени.

За викенд и у понедељак биће веома топло време за овај период године. У уторак, 16. априла, се очекује постепена промена времена, наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, уз пад температуре.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 9, максимална дневна око 28 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 5, највиша до 28 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Задржава се релативно повољан утицај биометеоролошких прилика на већину хронично оболелих.

Известан опрез се саветује срчаним болесницима.

Метеоропатске реакције се могу јавити у виду главобоље и умора.

Препоручује се боравак на отвореном, уз адекватно одевање и умерену физичку активност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 60 минута; на Сремској Рачи 120 минута.