ВестиУ Зајечару одржан шаховски турнир „Пријатељство”

У Зајечару одржан шаховски турнир „Пријатељство”

Шаховски турнир „Пријатељство” у Зајечару

У Зајечару је одржан шаховски турнир симболичног назива „Пријатељство”. На овом турниру окупиле су се особе оболеле од церебралне и дечје парализе. Пристигло је 28 учесника из више градова у Србији, који су били подељени у седам екипа. Ова спортска манифестација је четврта по реду, а ове године организована је у Зајечару.

Шаховски турнир „Пријатељство” у Зајечару

Шаховски турнир „Пријатељство” у Зајечару

На овом такмичењу екипно се такмиче различити градови. Турнир је одржан уз подршку Министарства за рад, борачка и социјална питања.

Нинослав Јовановић — председник Друштва за церебралну и дечију парализу Зајечар

„Овакав турнир се први пут организује у Зајечару. Има доста такмичара који су добри у шаху и мислим да ћемо достојно да се представимо. Ово је више да се дружимо и да будемо заједно, него што је битно ко ће да победи”, каже Нинослав Јовановић, председник Друштва за церебралну и дечију парализу Зајечар.

Шаховски турнир „Пријатељство” у Зајечару

Шаховски турнир „Пријатељство” у Зајечару

Из Друштва за церебралну и дечију парализу Зајечар кажу да ће у наредном периоду наставити са својим активностима, а за петак планирају доделу 20 неуролошких кревета за своје чланове.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб