Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару почеле припреме за традиционалну манифестацију „Да се не заборави”

У Зајечару почеле припреме за традиционалну манифестацију „Да се не заборави”

Традиционално већ четврту годину за редом, Удружење ветерана Посебних јединица полиције уз логистичку подршку Независног синдиката полиције КЦ Зајечар, отпочело је припрему манифестације „Да се не заборави”, којом је планирано обележавање „25 година од почетка НАТО агресије”.

Тим поводом, делегација сачињена од стране председника Окружног одбора Удружења ветерана ПЈП у Зајечару Срђана Станковића и председника КЦ Зајечар Независног синдиката полиције Игора Стојадиновића, у Народном позоришту Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” одржала је радни састанак са директором зајечарског позоришта Владимиром Ђуричићем, организатором културних активности Аном Игњатовић и помоћником директора за техничке послове Срећком Ћеферјановићем. На састанку су дефинисане ставке које се тичу дела манифестације која ће бити одржана у зајечарском театру.

Манифестација „Да се не заборави” биће одржана два дана. Првог дана, у среду 20. марта 2024. биће спроведена акција добровољног давања крви у просторијама зајечарског Црвеног крста. Акција ће бити реализована од 09:00 до 13:00 сати у сарадњи са Црвеним крстом Зајечар, а у стручној реализацији Завода за трансфузију крви из Ниша.

У петак 22. марта, од 11:00 сати на спомен обележје испред Полицијске управе у Зајечару, званице и борачке делегације положиће венце погинулим припадницима ПЈП на подручју АП КиМ. Од 12:00 сати у храму „Рођења Пресвете Богородице” у Зајечару од стране свештенства Епархије тимочке биће одржан парастос свим погинулим припадницима 36. и 86. Одреда ПЈП на подручју АП КиМ. Од 13:00 сати у Народном позоришту Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару планирано је отварање изложбе фотографија „У заштити отаџбине” – Посебне јединице полиције из Шумадије, Подунавља, Браничева, Поморавља и источне Србије – Тимочке Крајине на којој су приказане активности 36. и 86. одреда ПЈП у заштити отаџбине.

Организациони одбор још једном исказује захвалност надлежној Полицијској управи у Зајечару, Епархији тимочкој и зајечарском театру на вишегодишњој помоћи и подршци у организовању ове манифестације.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб