Тимочка КрајинаЗајечарУченици зајечарске Гимназије освојили три награде из историје на Републичкој смотри истраживачких...

Ученици зајечарске Гимназије освојили три награде из историје на Републичкој смотри истраживачких радова

Фото: Гимназија Зајечар

Ученици зајечарске Гимназије освојили су три награде из историје на Републичкој смотри истраживачких радова ученика средњих школа.

У суботу 9. марта 2024. године у Београду одржана је Републичка смотра истраживачких радова ученика средњих школа у организацији Републичког центра за таленте Београд II, а домаћин такмичења је био Образовни центар „Руђер Бошковић“.

За финални ниво такмичења пласирало се 92 ученика средњих школа са својим истраживачким радовима у осам научних дисциплина, међу којима су и ученици Гимназије Зајечар. Представници зајечарске Гимназије били су Марија Димитријевић (II3), Стефан Нинић (II3), Магдалена Радуцић (II1), Петра Милосављевић (I3), Анастасија Шоршокановић (II3) и Тара Лазаревић (III3).

Из научне дисциплине друштвених наука (област историја) награде су освојили:

  • Марија Димитријевић – I место, назив рада “Ада Кале”;
  • Стефан Нинић – II место, назив рада “Споменик Вешала на Краљевици”;
  • Магдалена Радуцић – III место, назив рада “Рударска истраживања у Мајданпеку у 19. веку”.

Ментор: Сузана Томић, наставница историје.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб