ВестиUSB кондом за дигиталну сигурност

USB кондом за дигиталну сигурност

SyncStop — USB кондом
Фото: SyncStop / Промо

Понекад су најједноставнија решења најбоља. Ту тврдњу доказује производ који бисмо могли назвати USB кондомом. SyncStop представља ефикасно и што је најважније јефтино решење за потенцијалне проблеме крађе података када су ваши уређаји повезани на незаштићене и несигурне уређаје за пуњење. То је додатак који се поставља између USB кабла и јавног пуњача и на тај начин се спречава било која могућност крађе података.

Идеја је толико једноставна да можемо да се запитамо како се нисмо и сами тога сетили. Уређај блокира било који саобраћај који пролази кроз USB кабл, тако што дозвољава само да кроз њега пролази струја, највероватније на тај начин што су физички повезана само два напојна пина на USB конекторима. А све то кошта само 6.99 долара.

Ово је решење које ће се сигурно свидети пословним људима који често путују и који проводе доста времена на станицама и аеродромима, фриленсерима који раде у дељеним радним просторима или у кафићима… Примене су многоструке и верујемо да свако од нас може да пронађе бар један начин како би га искористио.

 

Извор: pcpress.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб