ВестиЗаседала Радна група за израду Географског информационог система града Зајечара

Заседала Радна група за израду Географског информационог система града Зајечара

Састанак ГИС-а града Зајечара
Фото: Град Зајечар

У Градској управи у Зајечару одржан је први састанак Радне групе за организацију израде Географског информационог система (ГИС-а) града Зајечара.

Радну групу за ГИС поред представника Градске управе града Зајечара, чине и представници јавних, републичких и локалних предузећа.

Задатак Радне групе је успостављање географско информационог система на територији града Зајечара.

Географски информациони систем (ГИС) је систем базе података, софтвера и хардвера, који пружа могућност управљања просторним подацима. У питању је систем способан за интегрисање, чување, уређивање, анализирање и приказивање просторних информација, које омогућују доношење важних длука.

Радна група ће се у циљу успостављања ГИС-а, између осталог бавити и одређивањем развојних циљева које подразумева оквирно и детаљно планирање (попис постојећег стања, дефинисање потребне хардверске и софтверске платформе, анализу и предлог за избор најбољег решења, дефинисање профила корисника система) као и успостављањем ефикасније међусобне комуникације и размене података између корисника ГИС-а.

Пројекат увођења ГИС-а града Зајечара суфинансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије, преко програма ЕУ ПРО, вредност пројекта је 75.227 еура. ЕУ ПРО финансира 83,80%, а град Зајечар 16,20%.

Трајање пројекта је 18 месеци.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб