Вести57. Међународни фестивал „Прва хармоника Србије” 9. и 10. августа у Сокобањи

57. Међународни фестивал „Прва хармоника Србије” 9. и 10. августа у Сокобањи

Мушкарац свира хармонику
Фото: Shutterstock, илустрација

Један од најстаријих фестивала у нашој земљи „Прва хармоника Србије” биће одржан у петак и суботу, 9. и 10. августа у Сокобањи. Ове године наступиће Дејан Петровић и „Биг бенд”, као и легенда народне музике Мирослав Илић у пратњи оркестра Мише Мијатовића.

Ова културно-забавна манифестација такмичарског карактера одржава се од 1962. године. Многи наши музичари су баш овде започели своје музичке каријере.

У петак, 9. августа у 10 сати код хотела „Моравица” одржаће се такмичарски део за млађе категорије хармоникаша: петлићи, пионири, старији пионири, млађи јуниори, дует такмичара млађих од 15 година, стоји у саопштењу Туристичке организације Сокобања.

Ревијални део овогодишњег фестивала почиње у 20 часова на централном градском тргу. Заказан је наступ првопласираних такмичара у млађим категоријама, затим додела признања, а у 21 час концерт Дејана Петровића и „Биг бенда”.

Такмичарски део за старије категорије хармоникаша: јуниори, сениори, дует такмичара старијих од 15 година почеће у суботу, 10. августа од 10 сати код хотела „Моравица”.

Други дан ревијалног дела фестивала „Прва хармоника Србије” заказан је за 20 часова. Након наступа првопласираних такмичара у старијим категоријама, доделе признања и проглашења свеукупног победника, наступиће Мирослав Илић у пратњи оркестра Мише Мијатовића.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб