Тимочка КрајинаБољевацЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 11.12.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 11.12.2020.

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – петак, 11.12.2020.

ЗАЈЕЧАР

На основу 148 новообрађена PCR и AG узорка, у последња 24 часа, на територији града Зајечара евидентирано је још 66, нових COVID-19 позитивних особа (44,6% од броја тестираних).

Од овог броја 37 особа су женског и 29 мушког пола, старости од 6 до 81 година живота.

Урађен је 15 контролних тестова и четири особе су и даље позитивне на присуство вируса.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 8.968 PCR и AG узорака док се резултати чекају за још 83 раније тестираних грађана и 1 комерцијални узорак.

До сада је обољевање од COVID-19 инфекције потврђено код 1.876 грађана Зајечара (916 женског и 960 мушког пола). Од овог броја, код 1.084 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештено је 47 пацијената (8 пријема), а на Грудном одељењу 44 пацијента (7 пријема и 3 отпуста) и на Одељењу продуженог лечења 19 пацијената (4 пријема и 2 отпуста).

На кисеоничкој потпори је 56 пацијената, на сва три одељења, ЗЦ „Зајечар” која су у ковид систему.

Током последња 24 сата, нажалост, забележен је и један смртни случај на Грудном одељењу ЗЦ „Зајечар”, као последица инфекције овим вирусом.

На сва три одељења преостало је још 10 слободних места за смештај COVID-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели (њих преко 650), без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

БОР

Данашњи подаци Завода за јавно здравље „Тимок” у Зајечару показују да се у Бору од последњих информација 48 особа опоравило, док је забележено 37 нових случајева вируса, те је тако 857 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града.

На ковид одељењима Опште болнице у Бору хоспитализовано је 111 болесника, од којих је 83 позитивно на корона вирус.

У току јучерашњег дана у ковид амбуланту „Металург” јавило се 59 пацијената са потенцијалним симптомима вируса, док је у амбуланти „Рудар” забележено 79 контролних прегледа.

На чекању је 90 резултата претходно узетих брисева.

НЕГОТИН

Према данашњим подацима Здравственог центра „Неготин” на територији општине Неготин забележено је 19 нових случајева заражавања корона вирусом. Укупан број активних случајева износи 550.

Од укупно обрађених 49 тестова, од којих су 15 PCR, а 34 антигенски, вирусна инфекција је потврђена код 19 особа, 9 мушкараца старости од 23 до 77 година, и 10 особа женског пола, старосне доби од 24 до 73 године.

За последња 24 часа у неготинској ковид амбуланти обављена су 82 прегледа – 49 првих и 33 контролна.

На ковид одељењима Здравственог центра „Неготин” хоспитализована су 53 пацијента. У последња 24 часа примљено је седам пацијената, четири су отпуштена на кућно лечење, а два пацијента са тешком клиничком сликом упућена су на лечење у терцијалну установу.

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин је за потребе грејања шатора који су у циљу заштите од лоших временских прилика, падавина и ниских температура, постављени испред Амбуланте за плућне болести, набавио два калорифера који ће колико-толико помоћи грађанима који чекају на преглед.

КЊАЖЕВАЦ

Према последњим подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар у претходна 24 часа на подручју Књажевца на PCR тестовима позитивне резултате имају 4 мушкарца, позитиван је и 31 узорак на антиген тестирању.

Са територије књажевачке општине јуче је у референтну лабораторију упућено 14 PCR тестова, од којих су 4 позитивна на COVID-19.

Корона вирус идентификован је код особа мушког пола, старости од 9 до 58 година.

У Књажевцу је урађено и 113 антиген тестова од којих је 31 позитиван.

СОКОБАЊА

На територији општине Сокобања тренутно је 158 активних случајева заразе вирусом COVID-19.

Јуче су стигли резултати анализе бриса 21 особе од којих су седам позитивне.

Ковид амбуланта ради у две смене, а у оквиру једног дана лекари у просеку прегледају од 60 до 80 особа са симптомима какартеристичним за корону.

Испред ковид амбуланте у Сокобањи, данас је је постављен шатор који ће у овим хладним данима служити као чекаоница за пацијенте са симптомима инфекције корона вирусом.

БОЉЕВАЦ

Током последњих пет дана, број инфицираних корона вирусом у Бољевцу је повећан за још 15 лица, а укупно је у трећем таласу епидемије заражено 128 људи. Према извештају ЗЗЈЗ „Тимок” у Зајечару, јуче је из Бољевца у референтну лабораторију упућено 29 PCR тестова, међу којима је девет контролних.

Присуство вируса је потврђено код шест пацијената, док је деветоро негативно. Међу контролним тестовима шесторо пацијената је негативно. На чекању је још осам узорака. Урађено је и 19 антиген тестова, од којих је 10 позитивних.

Због повећања броја нововоболелих од корона вируса, у Бољевцу је данас Штаб за ванредне ситуације општине Бољевац, донео одлуку о увођењу ванредне ситуације.

У складу са уведеном ванредном ситуацијом на подручју Бољевца ће бити појачане мере контроле ради сузбијања ширења заразе.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб