Timočka KrajinaBoljevacEpidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 11.12.2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 11.12.2020.

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – petak, 11.12.2020.

ZAJEČAR

Na osnovu 148 novoobrađena PCR i AG uzorka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara evidentirano je još 66, novih COVID-19 pozitivnih osoba (44,6% od broja testiranih).

Od ovog broja 37 osoba su ženskog i 29 muškog pola, starosti od 6 do 81 godina života.

Urađen je 15 kontrolnih testova i četiri osobe su i dalje pozitivne na prisustvo virusa.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 8.968 PCR i AG uzoraka dok se rezultati čekaju za još 83 ranije testiranih građana i 1 komercijalni uzorak.

Do sada je oboljevanje od COVID-19 infekcije potvrđeno kod 1.876 građana Zaječara (916 ženskog i 960 muškog pola). Od ovog broja, kod 1.084 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 47 pacijenata (8 prijema), a na Grudnom odeljenju 44 pacijenta (7 prijema i 3 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 19 pacijenata (4 prijema i 2 otpusta).

Na kiseoničkoj potpori je 56 pacijenata, na sva tri odeljenja, ZC „Zaječar” koja su u kovid sistemu.

Tokom poslednja 24 sata, nažalost, zabeležen je i jedan smrtni slučaj na Grudnom odeljenju ZC „Zaječar”, kao posledica infekcije ovim virusom.

Na sva tri odeljenja preostalo je još 10 slobodnih mesta za smeštaj COVID-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli (njih preko 650), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

BOR

Današnji podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru pokazuju da se u Boru od poslednjih informacija 48 osoba oporavilo, dok je zabeleženo 37 novih slučajeva virusa, te je tako 857 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 111 bolesnika, od kojih je 83 pozitivno na korona virus.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantu „Metalurg” javilo se 59 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, dok je u ambulanti „Rudar” zabeleženo 79 kontrolnih pregleda.

Na čekanju je 90 rezultata prethodno uzetih briseva.

NEGOTIN

Prema današnjim podacima Zdravstvenog centra „Negotin” na teritoriji opštine Negotin zabeleženo je 19 novih slučajeva zaražavanja korona virusom. Ukupan broj aktivnih slučajeva iznosi 550.

Od ukupno obrađenih 49 testova, od kojih su 15 PCR, a 34 antigenski, virusna infekcija je potvrđena kod 19 osoba, 9 muškaraca starosti od 23 do 77 godina, i 10 osoba ženskog pola, starosne dobi od 24 do 73 godine.

Za poslednja 24 časa u negotinskoj kovid ambulanti obavljena su 82 pregleda – 49 prvih i 33 kontrolna.

Na kovid odeljenjima Zdravstvenog centra „Negotin” hospitalizovana su 53 pacijenta. U poslednja 24 časa primljeno je sedam pacijenata, četiri su otpuštena na kućno lečenje, a dva pacijenta sa teškom kliničkom slikom upućena su na lečenje u tercijalnu ustanovu.

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin je za potrebe grejanja šatora koji su u cilju zaštite od loših vremenskih prilika, padavina i niskih temperatura, postavljeni ispred Ambulante za plućne bolesti, nabavio dva kalorifera koji će koliko-toliko pomoći građanima koji čekaju na pregled.

KNJAŽEVAC

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar u prethodna 24 časa na području Knjaževca na PCR testovima pozitivne rezultate imaju 4 muškarca, pozitivan je i 31 uzorak na antigen testiranju.

Sa teritorije knjaževačke opštine juče je u referentnu laboratoriju upućeno 14 PCR testova, od kojih su 4 pozitivna na COVID-19.

Korona virus identifikovan je kod osoba muškog pola, starosti od 9 do 58 godina.

U Knjaževcu je urađeno i 113 antigen testova od kojih je 31 pozitivan.

SOKOBANJA

Na teritoriji opštine Sokobanja trenutno je 158 aktivnih slučajeva zaraze virusom COVID-19.

Juče su stigli rezultati analize brisa 21 osobe od kojih su sedam pozitivne.

Kovid ambulanta radi u dve smene, a u okviru jednog dana lekari u proseku pregledaju od 60 do 80 osoba sa simptomima kakarterističnim za koronu.

Ispred kovid ambulante u Sokobanji, danas je je postavljen šator koji će u ovim hladnim danima služiti kao čekaonica za pacijente sa simptomima infekcije korona virusom.

BOLJEVAC

Tokom poslednjih pet dana, broj inficiranih korona virusom u Boljevcu je povećan za još 15 lica, a ukupno je u trećem talasu epidemije zaraženo 128 ljudi. Prema izveštaju ZZJZ „Timok” u Zaječaru, juče je iz Boljevca u referentnu laboratoriju upućeno 29 PCR testova, među kojima je devet kontrolnih.

Prisustvo virusa je potvrđeno kod šest pacijenata, dok je devetoro negativno. Među kontrolnim testovima šestoro pacijenata je negativno. Na čekanju je još osam uzoraka. Urađeno je i 19 antigen testova, od kojih je 10 pozitivnih.

Zbog povećanja broja novovobolelih od korona virusa, u Boljevcu je danas Štab za vanredne situacije opštine Boljevac, doneo odluku o uvođenju vanredne situacije.

U skladu sa uvedenom vanrednom situacijom na području Boljevca će biti pojačane mere kontrole radi suzbijanja širenja zaraze.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,103PratilacaLajkuj
4,148PratilacaZaprati
1,240PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx