ВестиIN MEMORIAM: Преминуо Ђорђе Балашевић

IN MEMORIAM: Преминуо Ђорђе Балашевић

Легендарни кантаутор Ђорђе Балашевић преминуо је током лечења од вируса COVID-19 у Клиничком центру Војводине, потврђено је РТС-у.

Пре неколико дана примљен је на Инфективну клинику где је лечен од упале плућа изазване вирусом COVID-19. Пре тога се лечио код куће, али му се стање погоршало па је морао да буде пребачен у болницу.

Ђорђе Балашевић је рођен 11. маја 1953. године, у Новом Саду, у породици оца Јована Балашевића и Веронике Доленец, из Расиње код Копривнице у данашњој Хрватској.

Песме је почео да пише у основној школи, а сањао је да постане фудбалер. Гимназију је напустио у трећем разреду, јер није волео математику, физику и хемију, али је успео да матурира као ванредни ученик и положио је пријемни испит за студије географије. Није га завршио већ се окренуо музици и године 1977. приступа групи „Жетва” са којом снима хит песму „У раздељак те љубим” и остварује свој први успех. Сингл је продат у више од 180.000 копија, што је био велики успех за југословенске стандарде.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб