Тимочка КрајинаБорИспуњени сви предуслови за изградњу нове Опште болнице у Бору, изградња почиње...

Испуњени сви предуслови за изградњу нове Опште болнице у Бору, изградња почиње почетком наредне године

Испуњени сви предуслови за изградњу нове Опште болнице у Бору, изградња почиње почетком наредне године
Фото: Град Бор

Захваљујући средствима која је локална самоуправа у Бору добила од ресорног министарства и Канцеларије за јавна улагања, испуњени су сви предуслови да Град Бор добије нову Општу болницу.

Како је изјавио градоначелник Бора, Александар Миликић планирана је изградња нових 20 хиљада квадратних метара који ће садржати све оно што град Бор заслужује.

„Израду пројектне документације финансирао је Град Бор, а радови ће бити изведени средствима из државног буџета посредством владине Канцеларије за управљање јавним улагањима. Већ почетком 2025. године, по пројекту, коме будемо радили кренуће се и са њеном изградњом. Болница ће, осим већег капацитета, садржати и нова одељења и све оно што су наши лекари дали као предлог”, додао је Миликић.

Иако то није била обавеза јединице локалне самоуправе већ државе Србије, Бор је једини град у Србији који је у претходном периоду обезбедио из локалног буџета средства за куповину скенера, магнета и многе друге опреме. На овај начин одељења, обеју здравствених установа, зановљена су новим апаратим где је самим тим олакшан рад лекарима а пацијенти су добили бољу здравствену заштиту. Податак да се млади лекари након студија враћају у своје родно место и чињеница да су се на последњем конкурсу за лекара опште праксе јавили млади људи из Бора, показује да Град Бор има перспективу као што је имао 70-их година.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб