ВестиИзложба о привреди Параћина у Завичајном музеју у Књажевцу

Изложба о привреди Параћина у Завичајном музеју у Књажевцу

Изложба „Привреда Параћина — Од млина до савремене индустрије: сећање за оптимистичну будућност”

Вечерас у 19 сати у галерији Завичајног музеја у Kњажевцу биће отворена мултимедијална изложба Завичајног музеја Параћин „Привреда Параћина — Од млина до савремене индустрије: сећање за оптимистичну будућност” чији су аутори др Христина Микић и Естела Радоњић-Живков.

Изложба приказује привредни развој Параћина, од предратног периода до данашњих дана кроз причу о најзначајнијим фабрикама Параћина и банкама основаним у предратном периоду. Привредна историја је један од најзначајнијих аспеката идентитета Параћина, али она није у довољној мери до сада била документована, валоризована и презентована широј јавности.

Изложбу прате интерактивна публикација и бесплатна андроид апликација које доприносе реконструисању културног наслеђа градске архитектуре in situ (на лицу места где су ти објекти некада били и како су изгледали).

Изложбу је финансирало Министарство културе и информисања Републике Србије, ЦРХ Цементара Поповац у оквиру програма „Партнерство за будућност” и Општина Параћин.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,188ПратилацаЛајкуј
4,184ПратилацаЗапрати
1,254ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб